29. maj 2024

Læreruddannelsen i Holbæk nedlægges til sommer. Arkivfoto: Rolf Larsen

Selvom kun 34 studerende har valgt læreruddannelsen i Holbæk som første prioritet, så lover rektor Ulla Koch at uddannelsen ikke lukker. Foto: Rolf Larsen
På trods af kun 34 studerende lover University College Sjælland at uddannelsen på Holbæk Seminarium ikke lukker.

Sidste år søgte 49 studerende læreruddannelsen som 1. prioritet. I år har bare 34 ansøgere søgt læreruddannelsen i Holbæk som 1.prioritet.

Hos UCSJ håber man, at der ved studiestart til september vil være 50 studerende, der påbegynder læreruddannelsen.

UCSJ opfordrer nu lokalsamfundet til at bakke op om uddannelsen

“Hjælp os med at holde uddannelsen i live”
Sådan lyder opfordringen fra UCSJ’s rektor Ulla Koch efter Læreruddannelsen Holbæk endnu engang oplever nedgang i ansøgertal.

– Det ligger os meget på sinde at sikre, at der stadig kan udbydes en læreruddannelse i det nordvestlige hjørne af Sjælland, og vi arbejder hårdt på at holde uddannelsen i live. Blandt andet tilbyder vi de studerende parallelundervisning med Læreruddannelsen Roskilde i de linjefag, der er svære at oprette. Således sikrer vi at, at de studerende i Holbæk får samme muligheder som studerende på andre læreruddannelser. Men vi kan ikke holde uddannelsen i live alene, siger rektor Ulla Koch og opfordrer lokalsamfundet til at støtte op om uddannelsen.

Opfordringen gælder både kommunerne og gymnasierne, der skal styrke vejledningsindsatsen, så de unge bliver gjort opmærksomme på de muligheder, der er lokalt, men også de lokale unge kan gøre en forskel:

– Vi kan gøre nok så meget for at sikre, at uddannelsen fortsat udbydes fra Holbæk. Men hvis de unge ikke søger ind, må vi tage en ny drøftelse af læreruddannelsen i Holbæk, slutter Ulla Koch.