LivredderPatruljen kommer til havnen i Holbæk

En livredder fra Trygfondens LivredderPatrulje underviser i hjertmassage. Foto: Rolf Larsen.


Lørdag den 14. juli klokken 11.00 besøger tre kystlivreddere stranden ved Blegstrædehagen i Holbæk. Med dialog og spændende aktiviteter sætter de fokus på større badesikkerhed.

LivredderPatruljen er en del af TrygFondens kystlivredning, og den arbejder for at minimere antallet af drukneulykker i danske havne.  
Patruljen fortæller, hvordan man færdes sikkert på havnen, og hvordan man mest sikkert redder dig selv eller andre, der er faldet i vandet. Livredderne taler også om farerne ved at blande alkohol og havvand, og de viser, hvordan man bruger havnens sikkerhedsudstyr.

Prøv selv
Badegæsterne får også selv lov at være med til at redde en person op af vandet, og livredderne er gode til at inddrage især børnene, når de demonstrerer blandt andet livredning og brug af redningskranse og hjertestartere.

Denne aktive inddragelse har været populær ved de forrige besøg i Holbæk og giver en god forståelse for de forholdsregler, man skal træffe i forbindelse med badning og vandsport.

Bedre bade- og vandsikkerhed
Siden 1998 har kommunerne samarbejdet med TrygFonden og Dansk Svømmeunion om at sætte fokus på badesikkerheden i Danmark. Målet er at nedbringe antallet af drukneulykker og gøre det mere trygt at færdes ved de danske havne.

LivredderPatruljen tager hele sommeren rundt til danske havne, og efter besøget i Holbæk går turen til Roskilde.

Holbaekonline.dk var med, da LivredderPatruljen sidste år lagde vejen forbi stranden i Holbæk Havn. Det kom der dette lille video indslag ud af: Web-TV: LivredderPatruljen på besøg i Holbæk

Denne artikel er publiceret den 6. juli 2012 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply