13. juli 2024

Sensommer på " Bakken " nu på lørdag mellem 10-14 på Orø. Foto: Jesper von Staffeldt.

Lad os gøre alting sammen sang Merete Ruud Hansen, mens det mandlige publikum koncentrerede sig om de gode pølser og fadøllet, og kvinderne om tøj , blomster og genbrugsting. Det er det der på moderne dansk hedder arbejdsfordeling. Foto: Jesper von Staffeldt.

På Orø har man ligesom mange andre steder i Danmark ventet på sommeren og det gode vejr. En overgang troede man sig hensat til skuespillet ‘ Vi venter på Gordot’. Som det sikkert er en del af vore læsere bekendt, så dukkede Gordot aldrig op. Men i går lørdag lysnede det i bogstaveligste forstand: Efter en megen våd fredag, tittede solen endelig frem. Og det var man glade for på Næsbyvej 4 på Orø, for her havde man reklameret for arrangementet: “Sommerstart på Bakken “. Og i modsætning til mange af de løfter som deles ud med rund hånd på Christiansborg, så kunne man holde sit løfte.

Det flotte sommervejrvejr skabte en god stemning. Mange ø-boere kiggede forbi for at gøre en god handel; Orø røgeri solgte lækkert røget laks og ål, Lene fra Ø-butikken stod for grøntsager, potter og planter, kræmmerne solgte genbrugsting, Spisestedet Ørø leverede rigtige gode pølser, som man troede var fra Langeland, for Deres udsendte mente at kunne kende dem på knækket. Ingen gik tørstige derfra, ej heller Deres udsendte, der som sædvanlig havde det sure job at stille lydudstyr op, og pakke sammen igen for sin bedre halvdel Merete Ruud Hansen, som på talrige opfordringer igen og igen måtte spille de evergreens som gjorde duoen Frank og Merete kendt i 70érne.
Men det mest pudsige var, at Merete havde komponeret et musikalsk slogan til spisestedet Orø, som publikum ville høre igen og igen, og der var sågar flere der spurgte om man kunne købe melodien på CD. Men det kan man ikke, men jeg fortalte man kunne høre den her på Holbaekonline.dk: [dewplayer:https://holbaekonline.dk/filer/spisestedet-oroe-jingle.mp3]

Det var en hård dag for Deres udsendte som både måtte stå model til kræmmermarked og et par timer med popmusik. Eneste trøst var, at Lene efter disse genvordigheder gav mig en specialøl med hjem for at nyde i fred og ro. Det var en øl jeg aldrig har smagt før: Indslev Bryggeris ‘Spelt Bock’. Den smagte himmelsk, hvis man er til de mørke øl. Men den er også stærk, så hvis der har sneget sig et par ‘tyrkfejl’ ind i artiklen , så bær over med mig.

Og så et vigtigt PS!. Deres udsendte medarbejder er så absolut ikke til dameblade, men jeg kan anbefale det stærke køn at tage op i øens eneste og bedste Brugs og køber “Hendes verden” nr. 26. Her er en stor og flot opsat artikel om hvordan 4 kvinder på Orø oplever livet på Isefjordens perle.

1 thought on “Da sommeren endelig kom til Orø

  1. PS! Jeg har en bedrøvelig bemærkning til vor kvindelige læsere på Orø. Har i dag talt med uddeleren i Orø Brugs og må meddele : Hendes Verden er totalt udsolgt, og det gik meget stærkt. Hvis Brugsen havde vidst der kom en artikel om Orø, så havde man selvfølgeligt bestilt flere eks. hjem. Men man kan kontakte ” Hendes Verden” og få tilsendt et eks.

Comments are closed.