22. maj 2024

En gruppe spejdere laver en gang om måneden aktiviteter i Børnehuset Elverhøj i Holbæk.

I tirsdags var børnehuset Elverhøj omdannet til Sørøverland, hvor store og små sørøver sang og dansede. De havde fået selskab af en gruppe spejdere fra Danske Baptisters Spejderkorps, som lavede pandekager og popcorn over bål.

En af de unge, som var med, Helene Gammelmark fortæller, at aktiviteterne bliver planlagt på de faste spejdermøder. Her bliver der tænkt kreativt, og de søger inspiration hos andre spejdere, fordi børnehavebørnene er yngre end de børn, de normalt møder i spejdergrupperne.

– Vi har fået mange gode oplevelser og lært nye ting undervejs. Jeg har for eksempel fået en masse erfaring, som jeg kan bruge i min funktion som spejderfører, fortæller Helene Gammelmark.

Succesen i Elverhøj har givet spejderne mod til at forsøge sig med med flere børnehaver eller SFO’er. De vil i første omgang forsøge at få et samarbejde i gang med institutionerne i Regstrup, da en del af spejderne kommer fra netop Regstrup-kredsen.

Fotos: Pirater og Spejdere i Elverhøj (eksternt link).