15. april 2024

Dette maleri blev vurderet til at kunne indbringe 50.000 kroner på en auktion. Foto: Rolf Larsen.

Dette maleri blev vurderet til at kunne indbringe 50.000 kroner på en auktion. Foto: Rolf Larsen.

Fredag eftermiddag sad eksperter fra Lauritz.com klar til at vurdere folks gemte og måske glemte skatte på Holbæk Bibliotek.
Mange malerier blev vurderet. Ikke alle var noget videre værd. Foto: Rolf Larsen.

Man kunne bare møde op og vise sine medbragte ting til eksperterne.

Og der kom mange både spændende og smukke sager frem. Bl.a. var der tre Bjørn Wiinblad tallerkner og en kande. Eksperten mente, at de kunne indbringe i alt 3.000 kroner, hvis de blev sat til auktion sammen.

Et maleri af Krøyer blev vurderet til 20.000 kroner og et andet maleri blev vurderet til 50.000 kroner.

Et blomsterbillede blev vurderet til at kunne indbringe ikke mindre end 125.000 kroner på en auktion. Det var malet af den navnkundige “Blomster-Jensen”, eller I.L. Jensen (1800-1856).

Der var mange forskellige, men spændende ting og de blev alle vurderet af eksperterne fra Lauritz.com. Foto: Rolf Larsen.
Han var i mange år næsten glemt og nød ingen respekt i den danske kunsthistorie. Men i de sidste 25-30 år har han og hans blomstermalerier fået en renæssance, og interessen for hans værker er stor, både herhjemme og i udlandet. Vurderingen kom ikke helt bag på maleriets ejer, som godt var klar over hvem I.L. Jensen var og hvad hans malerier er værd.

Udover de allerede nævnte, blev der også vurderet f.eks. tinsoldater, bronzefade, keramikarbejder, ure, bøger og endnu flere malerier.

Web-TV: Skjulte skatte på biblioteket