19. juli 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Når eleverne i Holbæk Kommunes folkeskoler møder efter sommerferien, er de 21 folkeskoler lagt sammen til 8 enheder, som alle har fået nye navne.

Efter sommerferien hedder Absalonskolen ikke længere Absalonskolen men sammen med Orø Skole vil den fremover hedde Isefjordskolen. Foto: Rolf Larsen.

De nye navne er resultatet af en navnekonkurrence på hver enkelt skole som både lærere, forældre og ikke mindst eleverne har været en del af og indsendt forslag til. Navneudvalgene på de enkelte skoler har vurderet alle forslagene og til sidst valgt de tre-fire-fem bedste – diskuteret én gang til – og så fundet det allerbedste forslag.

Afsløringen af navnene startede fredag formiddag i Byrådssalen på det gamle rådhus i Holbæk, hvor borgmester Søren Kjærsgaard og udvalgsformand Agnete Dreier havde inviteret skolernes elevrepræsentanter til at deltage.

Hver elevrepræsentant fik overrakt en lukket kuvert med det (endnu) hemmelige navn. Efter at have fået et par forfriskninger blev de unge mennesker kørt tilbage til deres skoler og her kunne de i bedste Hollywood-stil afsløre navnene på skolerne: Først blev en kuvert med de tre nominerede navne læst op, og så kunne elevrepræsentanten efter en passende pause, hive snoren i en guldkuvert og afsløre det nye navn.

Og navnene blev…
Katrinedalskolen (Gislinge, Kundby og Svinninge), Skolen ved Tuse Næs (Hagested, Udby og Tuse), Engskovskolen (Undløse, Knabstrup og Nr. Jernløse), Kildevangens Skole (Ågerup og Vipperød), Elverdamsskolen (St. Merløse, Stestrup, Ugerløse og Tølløse), Tornvedskolen (Kildebjerg og Jyderup), Sofielundskolen (Østre og Bjergmarken), Isefjordskolen (Orø og Absalon)

1 thought on “Her er de nye skolenavne

Comments are closed.