20. maj 2024

I weekenden kan man se nogle af Danmarks bedste cykelryttere ved Soderup. Arkiv foto: Jørn Thyssen (CC BY SA 3.0)

I weekenden kan man se nogle af Danmarks bedste cykelryttere ved Soderup. Arkiv foto: Jørn Thyssen (CC BY SA 3.0)
I den kommende weekend afvikles de danske mesterskaber i holdløb samt årets tredje Post Cup afdeling ved Holbæk på Sjælland.

Til september skal der, i hollandske Limburg, for første gang køres om verdensmesterskaberne i holdløb for teams. Lørdag skal de danske mesterskaber i disciplinen afvikles ved Holbæk. Otte danske teams er på startlisten, når der lørdag skal dystes over fire omgange på en 11,4 km lang rundstrækning. Favoritterne er de forsvarende mestre fra Glud & Marstrand-LRØ, mens også Christina Watches-Onfone, Blue Water Cycling og Team Concordia Forsikring Himmerland forventes at kunne køre med om den prestigefyldte DM-titel.

Hold-DM er et af de løb som Danmarks Cykle Union kigger på i forbindelsen med udtagelsen af de danske teams til årets Post Danmark Rundt. Det samme er tilsvarende for søndagens tredje afdeling af Danmarks Cykle Unions Post Cup, der ligeledes skal køres ved Holbæk. Med et meget start felt til start, kan søndagens løb betegnes som en generalprøve på næste uges DM i Hammel. Christian Moberg er Cupens førende rytter, kører søndag i den gule førertrøje i front af et meget stærkt Glud & Marstrand-LRØ, hvor også blandt andet André Steensen, Michael Valgren og den danske U23-mester Sebastian Lander er med. Hos Team Concordia Forsikring Himmerland er nr. to i cupens klassement Morten Øllegaard med, og bliver stærkt suppleret af blandt andet rutinerede Nikola Aistrup og U23 DM-sølvvinder Magnus Cort. Christina Watches-Onfone kommer blandt andet med Michael Reihs og Rasmus Guldhammer og alle de øvrige danske teams er i absolut stærkeste opstilling. Desuden deltager en række svenske, norske og tyske ryttere i Post Cup afdelingen i Holbæk.

Søndag køres desuden tredje afdeling af Danmarks Cykle Unions Lindberg Sport Junior Cup. Med start kl. 10:05 skal der køres 128 km ved ti omgange af hver 12,8 km.

Weekendens program:

Lørdag
Kl. 13:00 DM holdløb, junior
Kl. 15:00 DM holdløb, elite

Søndag
Kl. 10:00 Post Cup, 3. afdeling
Kl. 10:05 Lindberg Sport Junior Cup, 3. afdeling

Der er start og mål for alle løb på Tadrevej og så køres der på vejene omkring Soderup og Tølløse.

Se startlisten for DM holdløb her.

Se startliste for Post Cup, 3. afdeling her.