19. april 2024

Jannie og Hanne studerer Orø Glaskunst udstillet på Orø Kro. Foto: Henrik Persson

Som tidligere omtalt har Orø i et samarbejde med de øvrige 26 små-øer i Danmark lavet en kampagne BlivØbo, som løb af stablen i København d. 12. maj.

På denne festlige dag var der mange interesserede, som fik mere at vide om øerne. Orø afholdt sin traditionelle Ø-dag søndag d. 3. juni, hvor mange af disse interesserede var på besøg. Derudover afholdt alle øerne en åben ø-dag for personer, som specielt havde vist interesse herfor på kampagne-dagen.

Orø var så heldig at få besøg af Jannie, som bor i København, og som gerne ville benytte sig af muligheden for at se øen og tale med nogle forskellige personer. Dette blev arrangeret af Orø Beboerforening v/ Kristian Krøger.

Jannie ankom med Holbæk færgen til Orø lørdag d. 9. juni kl. 10.20, hvor Ib Ballisager og Henrik Persson fra kampagnegruppen sammen med Hanne Duelund (en af øens 3 guider) tog imod.

Jannie og Lene kunne slet ikke stoppe med at tale kunst. Foto: Hanne Duelund.
Det var et ønske fra Jannie’s side at høre noget om mulighederne for at leje bolig på Orø, om foreningslivet og generelt om LIVET på en ø.

Hanne tog Jannie på besøg hos Lene Andersen, som bor i en af Orøs lejeboliger, og det viste sig at det var et rigtig godt valg, idet begge to er udøvende kunstnere, så snakken var både praktisk om lejeforholdene og inspirerende rent kunstnerisk.

Derefter var vi på en tur øen rundt, og fik vendt både historie, natur, erhverv og de mange forskellige mennesker, som har fundet deres rette plads på øen – enten fordi de bare blev dér eller fordi de meget bevidst netop valgte øen.

Jannie var nysgerrig og kiggede ind i Spisestedet Orø. Foto: Hanne Duelund.
Jannie synes, at det var spændende at se, hvordan nogle havde fået noget ud af at udnytte nogle faciliteter til helt andre formål, se billedet fra Spisestedet Orø.

Hanne afleverede Jannie på kroen til kampagnegruppen, som havde arrangeret frokost, hvor man foruden den gode mad skulle tale om foreningslivet på Orø, som der arbejdes meget med i forbindelse med projektet Blomstrende Orø.
Ved afskeden fik Jannie og Hanne lige lejlighed til at studere Glaskunst fra Orø.

Efter et besøg i den smukke kirke og en kop kaffe i et privat hjem, rejste Jannie tilbage til København. Hun har senere fortalt Hanne, at det ikke var sidste gang hun var på Orø, og at hun bestemt er interesseret i at finde ud af mere om øen. Desuden synes Jannie, at Ø-kampagnen er et suverænt initiativ, og at hun håber, at mange flere vil opdage det.

Jannie og Hanne studerer Orø Glaskunst udstillet på Orø Kro. Foto: Henrik Persson
Den store fordel ved bosættelse på Orø er dens beliggenhed med nærhed til Holbæk med færgen, hvorfra hun kan komme i kontakt med sine netværk, og de kan komme i kontakt med hende.
Hun testede jo togforbindelserne fra og til København, og der er oven i købet togbusser på en del af strækningen på grund af reparationsarbejder.

Det var en glæde for Beboerforeningen, kampagnegruppen og de private personer, som kom i kontakt med Jannie, at BlivØbo havde resulteret i et meget positivt møde med en forhåbentlig snart ORØ-bo.

Dette indlæg er indsendt af Hanne Duelund, Orø.