1. marts 2024
Tegning af det imponerende skib Harald Hårfager. Illustration: Steinar Iversen/Viking Kings.

Tegning af det imponerende skib Harald Hårfager. Illustration: Steinar Iversen/Viking Kings.
I søndags ringede naboen til Deres udsendte medarbejder Carsten Hvid og spurgte: Kan du ikke passe min kat, jeg skal ud og rejse igen. Jo min nabo er så berejst en herre, at hans kat Hannibal næsten har taget fast ophold hos os.

Carsten Hvid har været ansat på Vikingeskibsmuseet i Roskilde, og flere gange har jeg set han har taget sit arbejde med hjem, så der både på min og hans grund har stået en såkaldt reberbane. Her er der sikkert nogle af vore læsere som måske vil tænke Reberbahn i Hamborg, men navnet har ikke noget at gøre med uartige damer, men derimod at gøre med et sted hvor man fremstiller reb til skibe og tjærer dem. Så nogle gange kunne jeg se et lille skur 20-30 meter lange reb og et spil, og så vidste jeg min nabo var i gang med produktion af reb fremstillet af det bedste hamp. At finde den bedste hamp til fremstilling af skibsreb krævede engang at Carsten måtte tage helt over til Kina, for at finde det.

Det 35 meter lange skib påvej ud af værftet. Foto: Viking Kings.

Men foruden at være håndværker på Vikingeskibsmuseet, sejlede Carsten også med på flere togter bl.a. med vikingeskibet “Havhingsten”.
I mandags gjaldt det en såkaldt “Navnefesting” af Draken Harald Hårfagre, som er det største vikingeskib bygget i nyere tid. Man startede byggeriet af skibet i Haugesund i Norge i 2010.

Det er meningen skibet skal på sin første togt i forår 2013. Skibet er imponerende 35 m langt og 8 m bredt, og har et 300kvm stort sejl af silke.

Carsten Hvid fra Brøndevej på Orø skal være skipper på det nye vikingeskib.

3 thoughts on “Fra Orø til Norge

  1. Svar til Lene : Efter hvad Holbaekonline.dk har erfaret – men vi er ikke helt sikker på vor kilde – er planerne, at vikingeskibet skal indsættes på aftensejladserne til vinter mellem Orø og Holbæk, dels for at spare brændstof og dels for at trække turister til Isefjordens Perle. Mon ikke også der er mulighed for at få EU tilskud til dette projekt , da Eu for tiden næsten ukritisk deler penge ud i øst og vest ?

Comments are closed.