19. juli 2024

Arkiv foto: Rolf Larsen.

Arkiv foto: Rolf Larsen.

Fra i dag og frem til på søndag gennemfører politiet en landsdækkende målrettet spiritus- og narkotikakontrol.

Bruger screenings-alcometre
Politiet vil i videst mulig omfang bruge såkaldt ‘screenings-alcometre’. Screenings-alcometre er hurtige at betjene og viser i pusteøjeblikket, om en fører er påvirket af alkohol eller ej. Fordelen er, at langt flere trafikanter kan kontrolleres på kortere tid med betydelig større mulighed for at afsløre spiritusbilister.

Resultat af kontrol i 2011
Ved den tilsvarende kontrol sidste år blev 13.810 trafikanter standset og kontrolleret og der blev konstateret 2.347 forseelser, hvoraf 111 handlede om spirituskørsel og fire om kørsel med narkotika eller medicin i blodet. Derudover blev f.eks. 51 taget i at køre, selvom de var frakendt kørekortet og 92 personer kørte, selvom de slet ikke havde erhvervet kørekort.