13. juli 2024

Bådelauget på Orø er en forening, og må kun sælge øl til medlemmer,da den som forening er momsfritaget. Foto: Jesper von Staffeldt.

Bådelauget på Orø er en forening, og må kun sælge øl til medlemmer,da den som forening er momsfritaget. Foto: Jesper von Staffeldt.

Som tidligere omtalt på Holbaekonline.dk har der været “Skattejagt” på Orø. Bl.a blev Orø forsamlingshus og Spisestedet Orø kigget efter i sømmene.

Men det har åbentbart været en ret så omfattende skattejagt bl.a har både Havnegrillen og Bådelauget været indblandet. Hos bådelauget skete der, i følge den tidligere formand, følgende: Pinsesøndag – hvor der var mange mennesker – gik en mand ind i bådelaugets hus og spurgte om han måtte købe en øl. Det fik han lov til. I fredags mødte samme mand op på bådelauget og præsenterede sig som medarbejder hos Told & skat. Han ville gerne se momsregnskabet, men det kunne ikke lade sig gøre af to grunde; Formanden var på sejlerstævne i Italien og man havde ikke hverken kasseapparat eller momsregnskab, da man som forening er momsfritaget. Problemet er så bare at man som forening ikke må sælge øl til ikke-medlemmer.

Told & Skat vil nu undersøge sagen nærmere.

Anette F. Jensen , Havnegrillen: Jeg skal nok have lidt bedre styr på mit regnskab. Foto: Jesper von Staffeldt.
Anette F. Jensen , Havnegrillen: Jeg skal nok have lidt bedre styr på mit regnskabAnette F. Jensen som er indehaver af Havnegrillen oplyste over for Holbaekonline.dks journalist, at to medarbejdere fra Told & skat havde gennemgået hendes kassebeholdning og fundet den for stor, og at hun skulle være lidt mere omhyggelig med at føre sit regnskab. Anette Jensen fortæller, at da hun efter Skats besøg talte kassen op var der kun et “overskud” på 64 kr. Og så tilføjede hun: Samtidig med Skat var på besøg, var der et par personer med et stort kamera. Holbaekonline.dk har undersøgt sagen og det viser sig at det var et TV hold fra TV2 som fulgte i hælene på Told & Skat. TV2 kører for tiden en en serie med titlen “På Razzia med Told & Skat”.

Så man må efterhånden konkludere : Orø er en meget fotogen ø.

Læs også: Skat på kontrol på Orø