24. juli 2024

Holbæk by var kulissen, da dansetruppen Archeopteryx 8 dansede, klatrede og hoppede gennem Holbæk. Foto: Rolf Larsen

Holbæk by var kulissen, da dansetruppen Archeopteryx 8 dansede, klatrede og hoppede gennem Holbæk. Foto: Rolf Larsen

Omkring 30 personer var torsdag eftermiddag mødt frem i ventesalen på Holbæk Station for at se den internationale dansetrup Archeopteryx 8 i vandrerforestillingen Urban Explorer – Murakamifications.

Der var tale om en forestilling i SWOP – International dansefestival for børn og unge – men kun 5 af de fremmødte kunne komme ind under denne kategori. Resten af publikummerne hørte til i den anden ende af alderspektrummet.

Publikum blev en del af dansen - som her hvor der er gået helt 'bro-bro-brille' i den. Til publikums store fornøjelse. Foto: Rolf Larsen.

Selve forestillingen foregik ved at man publikum blev ført rundt i Holbæk by, mens tre dansere dansede rundt på bygninger, gelændere, færdselstavler og blomsterkummer.

Dansen, der i høj grad var inspirreret af parcours, indrog flere gange undervejs publikum, som da samtlige publikummer ved Biblioteket endte med at danne danne bro – ganske som i sanglegen Bro-Bro-Brille.

Dansen gik fra Holbæk Station via Nygade og Holbæk Bibliotek til Apotekerhaven, herfra videre til Kirketorvet og Ahlgade for til sidst at ende på taget af Holbæk Teater.

Publikum var begejstrede for forestillingen – der jo ud over dansen og gav de fremmødte muligheden for at se Holbæk by på en helt ny og anderledes måde.