14. april 2024

Kommunen har købt Bjergmarkkollegiet Foto: Rolf Larsen.

Kommunen har købt Bjergmarkkollegiet Foto: Rolf Larsen.
Holbæk Kommune har købt Bjergmarkkollegiet for at sikre sig en grund til et nyt plejecenter.

På grund af alt for lille søgning til kollegiet har kun en tredjedel af værelser været lejet ud de seneste år. Kollegiets økonomi var derfor blevet så dårlig, at det stod til at skulle sælges på tvangsaktion.

Men nu har Holbæk Kommune købt kollegiet, og planen er ifølge borgmester Sørens Kjærsgaard at grunden skal bruges til at imødekommende den stigende efterspørgsel efter moderne ældre- og plejeboliger:

– Vi har besluttet at bygge en række nye plejecentre og ældreboliger, blandt andet et plejecenter i den østlige del af Holbæk by. Vi har lagt vægt på at finde et sted, hvor centret er let at komme til og naturligt kan indgå i det omkringliggende nabolag, og det er lykkedes med kollegiegrunden, hvor seminarium, supermarked og boligområder er nærmeste naboer, forklarer Søren Kjærsgaard.

Udvalget ønsker kollegiegrund
Holbæk Have ved det nuværende CSU har tidligere været i spil som placering for det nye plejecenter. Samme område kan dog indgå i arbejdet med at omdanne stadionområdet til bolig- og handelsområde.

Udvalget for Voksne har i dag onsdag behandlet sagen om placering af nyt plejecentret, og de anbefaler at benytte kollegiegrunden.

– Både vi i udvalget og kommunens fagfolk har vurderet, at kollegiegrunden er lige så egnet som området ved Holbæk Have. Samtidig er der bedre mulighed for parkering, og det har vi også lagt vægt på. Jeg er derfor sikker på, at vi om et par år står med et rigtig lækkert og topmoderne plejecenter, fortæller udvalgsformand Louise du Plessis de Richelieu.

Økonomiudvalget behandler sagen den 30. maj, og den 6. juni tager byrådet den endelige beslutning.