6. maj 2024

Holbæk Kommune vil i de kommende år forbedre vilkårene for unge talenter i kommunen. Derfor har Udvalget for Kultur og Fritid oprettet et talentråd.

Holbæk Kommune sætter fokus på udvikling af alle former for talent – hvad enten det handler om idræt, drama, musik eller noget helt fjerde. Til det formål er der oprettet et talentråd og afsat 400.000 kroner.
– Vi vil være bedre til at hjælpe vores talenter på vej. Det slog vi fast i kultur- og fritidspolitikken, og nu har vi også oprettet et talentråd, som skal medvirke til, at vi tidligt kan finde og udvikle vore talenter, siger Emrah Tuncer, formand for Udvalget for Kultur og Fritid.

En af talentrådets opgaver er at udvælge lovende talenter, der kan få støtte økonomisk fra Holbæk Kommune. Talentrådet vil samtidig stå for mentorkurser, der skal klæde trænere, ledere og andre på til at bakke kvalificeret op omkring talentet.

Satser på flere penge
Skal der for alvor turbo på talentudviklingen, er det dog nødvendig med flere penge. Derfor satser udvalgsformanden på, at erhvervslivet vil bidrage til talentarbejdet:

– Jeg er glad for at områdechef for Nordea, Jakob Bech Andersen, har sagt ”ja tak” til at deltage i talentrådets arbejde – fordi han har en bred kontakt til det lokale erhvervsliv, men også fordi han i sit faglige såvel som private virke har erfaring med mentorarbejde, fortæller Emrah Tuncer.

Fælles indsats
For at sikre talenterne en bred, kvalificeret opbakning skal ikke blot erhvervslivet, men også uddannelsessteder og foreninger deltage i talentudviklingen. Talentrådet er derfor sammensat med repræsentanter fra de forskellige områder.

Stenhus Gymnasium og HF deltager i talentrådet som en af repræsentanterne for uddannelsesstederne, og her sætter de pris på det nye samarbejde:
– Talentplejen giver en fantastisk mulighed for at kunne støtte og anerkende vores talenters arbejde og kompetence. Vi vil meget gerne medvirke til synliggørelse af de unges kunnen. Det kan vi bl.a. ved samarbejde og fælles fokus på tværs af uddannelsessteder og foreninger, siger Mette Kynemund, der er vicerektor.

Hun bakkes op af musikskoleleder Tom Greenfort:

– Der er mange talenter i Holbæk og omegn, og det gælder om at hjælpe dem til at blive klogere på sig selv som talent og understøtte dem individuelt i deres udvikling og fremtidsønsker. De gode eksempler skal vises frem, så de kan begejstre og inspirere – og jeg er sikker på, at dette ny og skelsættende fokus på vores mange talenter kan være med til at skabe en positiv opmærksomhed som i sidste ende vil komme tifold godt tilbage til Holbæk, fortæller han.

Henrik Miklos Andersen fra Billedkunstnerisk Grundkursus (BGK), der er et uddannelsesforløb for unge talenter hilser også det nye initiativ velkommen:

– Talentmassen er til stede. De enkelte talenter skal bare understøttes og hjælpes frem, således at de kan fokusere på deres specielle talent og samtidigt udvikle sig som hele mennesker, fortæller han.
Talentrådet skal i første omgang virke i tre år. Herefter vurderer Holbæk Kommune effekten og beslutter, om rådets arbejde skal fortsætte.