Holbæk sætter fokus på sikker sex i Uge Sex

Denne artikel er publiceret den 5. februar 2012 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

510 elever fra 32 folke-, privat- og specialskoler i Holbæk Kommune deltager i Sex & Samfunds seksualundervisningskampagne ”UGE SEX”. På landsplan deltager i alt 165.000 elever i kampagnen.

Sex & Samfunds kampagne er målrettet eleverne fra 4-10. klasse samt ungdomsuddannelserne, og består af et omfattende og kreativt undervisningsmateriale til lærerne med adgang til spil, blogs, guides og kendis-voxpop på sitet www.sexfordig.dk,

Holbæk Kommune supplerer de landsdækkende aktiviteter fra Sex & Samfund med en SIKKER SEX karavane og den lokale kampagne skydes i gang ved Ungdomsområdets Centerfest fredag den 3. februar 2012.

Herefter vil 9. klasserne på 8 skoler i kommunen få besøg af SIKKER SEX karavanen, der består af en minibus, en campingvogn og 5 boder, hvor medarbejdere fra Ungdomsområdet, Sundhedsplejen og Sundhedscentret vil fortælle om seksuel sundhed og inddrage de unge i forskellige aktiviteter, hvor man f.eks. kan lære om prævention, teste sin viden og prøve at rulleet kondom på, med såkaldte Alkoholbriller.

Nødvendig kampagne
Undersøgelser viser, at der er et stort behov for mere og bedre seksualundervisning til børn og unge i folkeskolen og ungdomsuddannelserne. Mange lærere føler sig dårligt klædt på til at undervise eleverne omkring seksualitet. Kun én ud af ti lærere er tilfredse med seksualundervisningen i skolens ældste klasser. Lærerne har ofte ingen uddannelse inden for området, og de mangler støtte til at opbygge nogle gode undervisningsforløb. Seksualundervisningen er desuden meget uensartet på landets skoler til trods for, at det har været et obligatorisk fag siden begyndelsen af 1970’erne.

Et stort antal unge bliver stadig bliver med sexsygdomme eller bliver uønsket gravide. Sex & Samfund ved fra deres rådgivning og undervisning, at de unge efterspørger brugbar viden om sex, seksualitet og følelser.

Leave a Reply