Sukkerafgifter kan koste lokale arbejdspladser

Denne artikel er publiceret den 20. januar 2012 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

De nye sukkerafgifter kan få konsekvenser for Beauvais, der har fabrik i Svinninge.

Med dagens finanslovsaftale vedtog politikerne samtidig indførelse af sukkerafgifter. Det kan nu få konsekvenser for Beauvais i Svinninge.

På fabrikken i Svinninge producerer man bl.a. marmelade og rødkål og det er nogle af de varer der ventes at stige markant, som følge af de nye sukkerafgifter.

Beauvais har, ifølge epn.dk, f.eks. regnet sig frem til, at 950 gram rødkål ventes at stige fra 26,95 kr. til lige godt 40 kr.

400 gram marmelade stiger fra 23,95 kr. til 40 kr.

De højere priser vil formentlig få konsekvenser for salget og dermed også for de ansatte på fabrikken i Svinninge.

– Det vil det få, men vi kan slet ikke regne på det. Vi ved dog, at hvis prisen stiger med 1 pct., så falder salget tilsvarende. Men vi har ingen beregninger på, hvad det betyder med prisstigninger på 30, 40, 50, 60 procents stigninger. Jeg kan ikke sætte tal på det, men vi får ondt maven, når vi tænker på det, fortæller informationsdirektør i Beauvais Foods Elisabeth Voss til epn.dk.

Hos Dansk Erhverv forstår man godt Beauvais’ og andre fødevareproducenters nervøsitet, men her mener man, at der fortsat er muligt at påvirke den endelig lovtekst, så marmelade-producenterne ikke bliver så belastet af afgiften.

– Afgiften er den del af regeringsgrundlaget, og det står fast, at den skal indbringe omkring 1 mia. kr. Men selve lovgrundlaget er ikke udarbejdet endnu, og der forestår et større udredningsarbejde, så afgiften ikke kommer til at ramme skævt, siger fødevarepolitisk chef hos Dansk Erhverv Lotte Engbæk Larsen til epn.dk.

Leave a Reply