Sidste nyt om Orø forsamlingshus

Arkiv foto: Jesper von Staffeldt.

Om et forsamlingshus får ny forpagter eller ej, skulle vel ikke være en sag, der burde kunne trække de store overskrifter. Men sagen stiller sig anderledes når det gælder Orø Forsamlingshus, som er en integreret del af øens identitet.

Som tidligere omtalt på Holbaekonline.dk har forpagteren Clay Green sagt sin kontrakt med forsamlingshusets bestyrelse op pr. 1. februar, men sidenhen på egen hånd forlænget sin kontrakt med bestyrelsen til 8. marts. Denne ensidige forlængelse vil Orø Forsamlingshus bestyrelse ikke acceptere, hvad de i går personligt har meddelt Clay Green, som stadig hævder at den nuværende bestyrelse ikke mere har nogen indflydelse på forsamlingshusets fremtid. Juridisk set ser det pt. ud til at Clay Green har ret, for i vedtægterne for bestyrelsen for Orø forsamlingshus står der i paragraf 6: “Opløsning af bestyrelsen for Orø forsamlingshus finder sted ved opsigelse af den mellem bestyrelsen og Holbæk kommune indgåede driftsaftale vedrørende Orø forsamlingshus. Den afgående bestyrelse indkalder i denne forbindelse til et ekstraordinært borgermøde”.

Kommunen har for ca. et år siden sagt aftalen op mellem bestyrelsen og kommunen, men p.g.a. af en teknisk fejl fik den nuværende bestyrelse den for sent, således at opsigelsen først træder i kraft fra 1. februar.

Det betyder at den nuværende bestyrelse i hvert fald er lovlig frem til 1. februar. En af kommunens jurister er ved at undersøge den tilsyneladende komplicerede sag. I øvrigt skal der være borgermøde om forsamlingshuset i februar måned, og her er det frit for alle orøborgere at møde frem.

Læs Orø Forsamlingshus’ bestyrelses kommentar til sagen her.

Som et lille PS ! kan vi her på Holbaekonline.dk oplyse, at fra næste uge har forsamlingshuset reduceret sin åbningstid og at Orø Kro igen har dumpet priserne på dagens ret , dog gælder de nye lave priser alle uanset bopæl .

Læs også: Bestyrelsen kommenterer sagen om forsamlingshuset

Tema: Orø Forsamlingshus’ fremtid

Denne artikel er publiceret den 7. januar 2012 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply