Web-TV: Orø Forsamlingshus i 2012

Forpagter Clay Green (tv.) og bestyrelsesformand Jens Rasmussen (th.) er i hvert fald enige om, at Orø Forsamlingshus har en fremtid også uden kommunalt tilskudFotos: Jesper von Staffeldt / billedmanipulation: Rolf Larsen


Hvordan skal det gå for Orø Forsamlingshus i 2012? – vi har talt med både forpagter Clay Green og formanden for bestyrelsen Jens Rasmussen om forsamlingshusets fremtid.

Kommunen vil sælge Orø forsamlingshus for 1 kr. til den nuværende bestyrelse, som har sagt ja til at købe, men på betingelser.

Først hed det sig, at” Den glade køber” skulle stå for udgifterne til renovering af tag m.m. Men så let slipper Holbæk kommune ikke af med forsamlingshuset i følge formanden for bestyrelsen Jens Rasmussen. Men hvad der ikke er til at ændre er, at bestyrelsen mister et årligt kommunalt tilskud på 80.000 kr.

Samtidig er der uro på bagsmækken idet den nuværende forpagter Clay Green har sagt sin kontrakt op med bestyrelsen pr. 1.februar 2012 pga. samarbejdsvanskeligheder, en begrundelse begge parter er enige om, men med forskelligt fortegn. Begge parter også enige om, at det kan lade sig gøre at drive forsamlingshuset videre uden kommunalt tilskud.

Vi bringer her et Web-interview med Clay Green og Jens Rasmussen. Bør ses i HD-kvalitet

Tema: Orø Forsamlingshus’ fremtid

Denne artikel er publiceret den 27. december 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

4 kommentarer

 • Så venner og BRUGERE af forsamlingshuset!Skal vi ikke støtte op om CLAY,for han har knoklet!!!!Marie.

 • Hanne Duelund Larsen

  Selvfølgelig skal vi dét !

  Men der er da noget helt galt i denne “historie”.

  Forsamlingshuset er jo vores – kommunen har stillet bygningen til rådighed, således at vi kan mødes – og der kan være forskellige arrangementer.
  Kommunen har indtil 31.12.2011 givet et tilskud, således at dette kunne lade sig gøre. Dét har man fra politisk hold ikke villet mere efter 1. januar 2012. Derfor er den bestyrelse, som har skullet være kommunens “garant” for tilskuddet udspillet sin rolle. Definitivt !
  Og de er opsagt – hvis ikke af kommunen – så af hele situationen.

  Kommunen kan derfor efter 1. januar 2012 ikke mere “forhandle” med denne bestyrelse, som har udspillet deres nuværende rolle. Derfor må der straks i det ny år indkaldes til et borgermøde, som så kan tage stilling til, hvad borgerne på Orø ønsker fremadrettet for denne “institution”. Hvis dette borgermøde kan samles om at vælge nogle repræsentanter, som kan forhandle med kommunen herom – så vil det være godt !

  Så – gode venner af FORSAMLINBGSHUSET og ikke af en i den sammenhæng tilfældig bestyrelse – borgermøde i januar er nødvendigt for at vi kan finde ud af, hvad der er op og ned i denne – spegede – sag. Og så kan vi tage den derfra !!!

  Hvis kommunen/politikerne så også liiige ville se at holde tingene adskilt – og ikke både puste og have mel i munden – så takker vi på forhånd fra øens side !!

 • Birthe Snerle

  Selvfølgelig skal vi støtte op.Forsamlingshuset skal bevares.

 • Arne Albertsen Pilegårdsvænge 5

  Alle som er glade for at komme i
  Forsamlingshuset,burde støtte op om dette
  sted,og få orden i bestyrelse,forpagter,holbæk kommune så alle bliver glade tak.

Leave a Reply