Mere trygt at bo i Holbæk Kommune

Denne artikel er publiceret den 27. december 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Antallet af indbrud i Holbæk Kommune har været støt faldende de seneste år. Klik for at se grafen i stor størrelse. Grafik: Rolf Larsen

Holbæk Kommune er det seneste år blevet en tryggere kommune at bo i, når det gælder risikoen for at få indbrud i sit hjem eller opleve vold i nattelivet.

Begge former for kriminalitet er det seneste år forekommet i mindre omfang end tidligere. En målrettet indsats fra politi, borgere og kommune er en af forklaringerne.

Indbrud
I 2008 blev der begået 863 indbrud. Tallet er hvert år faldet og er i 2011 endt på 571 indbrud, viser tal fra politiet. Det er et fald på 33 procent.

Forklaringen skal blandt andet findes i, at Midt- og Vestsjællands Politi har opprioriteret området og lavet indbrudsteams. Det har gjort, at der er blevet fanget flere gerningsmænd. Desuden har lokalområderne haft fokus på forebyggelsen af indbrud og indbyrdes hjælp.

Vold
Efter at have ligget nogenlunde stabilt i et par år steg volden i Holbæks natteliv mærkbart i 2010. Men efter en massiv indsats er volden igen faldet i Holbæks natteliv.

I 2008 var der 119 voldssager i Holbæk generelt og 17 i nattelivet. Det faldt i 2009 til 101 voldssager generelt og 10 i nattelivet. I 2010 steg tallene dog igen til 126 voldsager generelt og hele 25 voldssager i nattelivet. I år er tallene faldet en smule til 124 generelt og 18 sager i nattelivet.

Leave a Reply