Undersøgelse: Stor tilfredshed med patientkørsel i Region Sjælland

En ny undersøgelse viser tilfredshed med Flextrafiks patientkørsel. Foto: Jesper Carlberg/Movia

En ny kundeundersøgelse fra Megafon viser, at patienternes generelle tilfredshed med kørsel i Region Sjælland er steget endnu engang.Movia Flextrafik har kørt 321.000 ture med patienter til og fra sygehus i 2011.

Det kan være svært at køre med almindelig bus, når man er syg, så derfor tilbyder Region Sjælland siddende patienttransport til personer, der skal til behandling eller undersøgelse på sygehuset, og som ikke kan benytte traditionel kollektiv trafik. Ordningen hedder patientbefordring og er en del af Movia Flextrafik. Det er en kørselsordning, som koordineres af Trafikselskabet Movia, og som betales af Region Sjælland.

I 2010 var 84 procent af patienterne generelt tilfredse med den siddende patientbefordring. I år er den stadig høj og ligger nu på 86 procent. Dorthe Nøhr Pedersen, administrerende direktør for Trafikselskabet Movia glæder sig over tallene:

– Mange mennesker, der skal til sygehuset, har ikke mulighed for at benytte de almindelige busser og er afhængige af, at kørselsordningen fungerer godt. Derfor glæder det os, at brugerne i så høj grad er tilfredse med vores patientbefordring, siger hun.

Samtidig understreger direktøren, at det er et godt samarbejde med Region Sjælland, der også ligger til grund for den positive kundeundersøgelse.

Det er især tilfredsheden med chaufførerne, blandt patienterne, som scorer højt, for her ligger den gennemsnitlige tilfredshed med chaufførernes kørsel, service, mv. på over 95 procent. Blandt andet mener samtlige adspurgte, at de følte sig korrekt og forsvarligt fastspændt under turen.

Region Sjælland ønsker en så god transportservice for patienter, som det er praktisk muligt at gennemføre:

– Det er vigtigt for patienterne, at de ret præcist ved, hvornår de bliver hentet. Højst et kvarter efter eller fem minutter før, det aftalte tidspunkt skal bilen stå ved døren. Det er meget positivt, at regionens patienter tilsyneladende også er tilfredse med kørselsordningen, som i de sidste 2-3 år er blevet udført af Flextrafik og de mange vognmænd, siger Jens Ravn, der er formand for regionens præhospitale udvalg.

Denne artikel er publiceret den 22. december 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply