Endelig: nu gøres øjebæ færdig

Nu bliver denne øjebæ på Solhøj i østbyen bygget færdig. Foto: Rolf Larsen.

I tre år har østbyen været skæmmet af en ægte øjebæ, nemlig det ufærdige byggeri på Solhøj. Men nu bliver det bygget færdigt

I 2008 gik byggeriet af en række nye boliger på Solhøj i den østlige del af Holbæk i stå. Nu har Holbæk Kommune har lavet aftale med ejeren om at færdiggøre byggeriet.

I 2006 gav Holbæk Kommune tilladelse til byggeriet af en række boliger på Solhøj, og de 18 af husene er også færdige og taget i brug. I 2008 gik byggeriet af de resterende boliger – heriblandt to etageejendomme i stå. Det har skæmmet området og generet både områdets beboere og Holbæk Kommune.

Byggeri færdigt i 2013
Holbæk Kommune har gennem det seneste år været i dialog med ejeren, og denne dialog har nu endelig resulteret i en løsning.

Det betyder, at bygningerne bliver færdiggjort i løbet af det næste halvandet år. Byggeriet vil blive opdelt i tre etaper, og den sidste vil være udført senest sommeren 2013. Holbæk Kommune og ejeren har samtidig aftalt dagbøder, hvis byggeriets frister ikke overholdes.

Aftalen indebærer desuden, at bygningerne bliver opgraderet, så de opfylder energikravene i de seneste bygningsreglementer, som er trådt i kraft efter den oprindelige byggetilladelse blev givet i 2006.

– Vi i Holbæk Kommune er glade for denne løsning, hvor ikke alene et grimt sted i byen bliver forskønnet, men også udført i en langt mere energivenlig og bæredygtig form end oprindeligt planlagt, fortæller borgmester Søren Kjærsgaard.

Denne artikel er publiceret den 20. december 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

8 kommentarer

Leave a Reply