Web-TV: Julehygge på Orø

Læge og museumsleder Carsten Roug på Orø kan andet end at skrive recepter: Han er også ferm til at klippe julehjerter. Foto: Jesper von Staffeldt.

Julehjerteklip og juletræspyntning -jo, julen står for døren.

Jeg glæder mig i denne tid, nu falder julesneen hvid. Der er sikkert flere af Holbaekonline.dk læsere som ved, at dette citat er starten på “Peters Jul”. Hvis man vil vide mere om Peters jul, kan man tage til Kalundborg museum, som har en særudstilling om denne kendte danske julebog. Men på Orøs eget museum/Mindestue kan man nu også være med, når det gælder jul: Museumsleder Carsten Roug viser i nedenstående videofilm hvordan man klipper julehjerter, og Ester Laursen fortæller om hvordan man pynter et gammeldags juletræ.

Denne artikel er publiceret den 12. december 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

Leave a Reply