Indsats for handicappede bliver belønnet

Handicaprådet i Holbæk Kommune vil hædre borgere, foreninger eller virksomheder, der gør en særlig indsats. Derfor har de indstiftet en handicappris, som bliver uddelt første gang på den internationale handicapdag den 3. december.

Handicapprisen bliver fremover uddelt hvert år på den internationale handicapdag, og vinderen modtager et kunstværk, et diplom og 10.000 kroner.

– Vinderen af prisen er en borger eller en forening, organisation eller virksomhed, der har gjort noget ekstraordinær for enten fysisk eller psykisk handicappede. Det kunne være en butik, der er indrettet særlig handicapvenligt, eller det kunne være en borger der til trods for svære handicap har bevaret humør og livsglæde og lader det komme andre til gode, forklarer Morten Løvschall, der er formand for Handicaprådet i Holbæk Kommune.

Alle borgere, organisationer og foreninger med adresse i Holbæk Kommune kan frem til den 10. november indstille kandidater til prisen. Prismodtageren skal ligeledes være bosat i kommunen. Kriterier og øvrige praktiske oplysninger findes på kommunens hjemmeside www.holbaek.dk.

Bedre vilkår
Med prisen ønsker Handicaprådet at styrke arbejdet med at skabe gode vilkår for mennesker med handicap. Ved at sætte fokus på de gode initiativer, bliver endnu flere forhåbentlig inspireret til at gøre en indsats for at løfte livskvaliteten hos fysisk og psykisk handicappede.

– Vi oplever, at mange slet ikke er opmærksomme på de udfordringer, handicappede har i hverdagen. Ofte skal der kun en mindre ændring til, for at de kan deltage på lige fod med andre, og vi håber på, at prisen kan være med til, at flere åbner øjnene for, hvad de kan gøre for at hjælpe mennesker med handicap godt gennem livet, fortæller Morten Løvschall.

Fakta om Handicaprådet
Handicaprådet rådgiver byrådet, og rådet bliver hørt vedrørende alle initiativer, som har betydning for mennesker med handicap. Handicaprådet kan tage alle spørgsmål op, som vedrører handicappede, men rådet beskæftiger sig dog ikke med personsager.

Holbæk Kommunes Handicapråd består af 14 medlemmer: syv repræsentanter fra Danske Handicaporganisationer, seks byrådsmedlemmer og en embedsmand.

Denne artikel er publiceret den 18. oktober 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply