Digitalt valg fungerer godt

For første gang afvikler Holbæk Kommune digitalt valg på samtlige 14 valgsteder i forbindelse med Folketingsvalget. Og det generelle billede sidst på eftermiddagen er, at det fungerer rigtigt godt alle vegne.

Der var mindre startsvanskeligheder i Tuse og St. Merløse, men de blev hurtigt løst.

Vælgerne oplever det digitale system som mere effektivt. På ganske kort tid bliver valgkortet skannet, hvorefter en stemmeseddel udleveres og vælgeren kan gå i stemmeboksen.

Dermed undgår vælgerne generelt kø og unødig ventetid. Og den kendsgerning glæder borgmester Søren Kjærsgaard, der her på valgdagen turnerer rundt til alle kommunens valgsteder:

– P.t. har jeg nået at besøge ni valgsteder. Og på samtlige besøg har jeg ved selvsyn konstateret, at tingene fungerer perfekt. På min vej er jeg således udelukkende stødt på en god valgstemning og forventningsfulde vælgere, der har kunnet fokusere på, hvor de nu engang skulle sætte deres kryds, forklarer Søren Kjærsgaard.

God debut hele vejen rundt
Også fra Holbæk Kommunes centrale valgsekretariat tilkendegiver man, at der er styr på elektronikken:

– Vi er løbende i kontakt med vores kolleger ude på valgstederne, der bekræfter det positive indtryk. Til trods for at det er første gang, at mange for alvor prøver kræfter med de digitale valglister, så går det, som det skal, fastslår Lene Agregaard der er fagligt ansvarlig for det digitale valg.

Holbæk Kommune afprøvede med stor succes de digitale valglister på fire valgsteder ved kommunalvalget i 2009.

Denne artikel er publiceret den 15. september 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply