Check vandmåleren

Kig regelmæssigt til din vandmåler. Foto: Jesper von Staffeldt.


Ugerløse vandværk har for tiden problemer med vandet. Det mister omkring 5o kubikmeter vand om dagen. Det svarer til 50000 1 liters-mælkekartoner, og ingen ved pt. hvor vandet forsvinder hen.

Men for mere dødelige gælder det også om at kontrollere sin vandmåler regelmæssigt. Ellers kan det blive meget dyrt. Tænk på man i nogle kommuner har en vandledningsafgigt mm. på over 30 kr pr kubikmeter.

Og gå ikke ud fra som en selvfølge, at sprænger der et f.eks. skjult vandrør, så dækker forsikringen også udgiften på vandtabet!

Holbaekonline.dk´s medarbejder på Orø, var for nogle år siden ude for et skjult vandrør sprang p.g.a. tæring. Forsikringen dækkede de ca 10000 kr, det kostede at lokalisere fejlen og udbedre skaden, men den ekstra vandregning på ca 3000 kr :Her var ingen “Kære mor”, værsågod at betale ved kasse 1.

Men man kan i nogen grad sikre sig mod sådanne overraskelser: Enten aflæs tællerstanden med regelmæssige mellemrum og/eller: Find din vandmåler, luk for alt vandet i badeværelse, køkken, sørg for vaskemaskinen ikke kører, og se om det lille sorte skovhjul i vandmåleren bevæger sig. Hvis det gør, så har du/I et problem der skal løses hurtigst muligt

Denne artikel er publiceret den 21. juni 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply