Sundhedsdag i Holbæk

Denne artikel er publiceret den 15. juni 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Nicolai Nicolaisen er en af initiativtagerne til Sundhedsdagen på lørdag. Foto: Jesper von Staffeldt.


Lørdag d.18. juni er der Sundhedsdag på Ahlgade i Holbæk.

Vil Mohammed ikke komme til bjerget, så må bjerget komme til Mohammed. Sådan lyder et gammelt ordsprog, og det gælder stadig. Vores sundhedsvæsen består af en forebyggende og en helbredende del, og kunsten er at få den enkelte borger til også at tage ansvar for sit eget helbred. Men det kan være svært at få folk i tale. F.eks. er det meget svært at få midaldrende mænd til at gå til læge og få chekket sit helbred, derimod er der ingen problemer , når det gælder om at få chekket bilens ” helbred”. Det har man udnyttet i Næstved kommune på en meget elegant måde: Når mændene kommer ud på kommunens plads for storskrald, tilbyder man dem både at få kontrolleret bilen og personens helbred på to dertil opstillede stande. Gad vide om man kunne være så innovativ i Holbæk Kommune ?.

Men nu på lørdag er det altså mulig at møde repræsentanter for patientforeninger, få en sundhedssnak, tale med en patientvejleder, deltage i en debat om sundhed….. En af debattørerne er tidligere chefpoliti-inspektør Per Larsen , som selv blev ramt af kræft.

Se nedenstående videointerview med en af initiativtagerne til sundhedsdagen : Nicolai Nicolaisen(A), som er valgt ind i Regionsrådet for region Sjælland. Bør ses i 720p. opløsning

Leave a Reply