20. april 2024

Arkiv foto: Rolf Larsen

Hvis byrådet godkender de nye takster, så er aften færgerne sikret fortæller Erik Fuchs. Foto: Rolf Larsen

Hvis Holbæk Byråd godkender taksbladet til Orø færgen, er besparelsen på de krævede 500.000 nu fundet af færgeudvalget og aftenafgangene sikret i 2011 og med samme forudsætning, også i 2012 og fremefter. Det fortæller formand for Orø Lokalforum og medlem af færgeudvalget Erik Fuchs.

Færgeudvalget anbefaler en opstramning af regulativet for billettering og en forhøjelse af taksterne fra 1. juli 2011. Dette indebær, at den af Klima- og Miljøudvalget krævede besparelse på 122.500 kr. for at lade aftenfærgerne fortsætte er nået. Opstramning af regulativet og forhøjelse af taksterne fra 1. juli 2011 skønnes at give en merindtægt på 214.468 kr. i 2011.

Merindtægten beror på et skøn, ud fra det nuværende brug af færgen, men da en forhøjelse kan bevirke færre brugere af færgen, er der taget højde for dette, da den skønnede merindtægt er 90.000 højere end det krævede, så der skulle være luft til eventuelle forsyninger i passagertallet.

– Som øboer og brugere af færgen, er vi på denne måde med til at betale for opretholdelse af færgedriften til Holbæk. Vi kan så spørge, om det er rimelig, men på nuværende tidspunkt, er det prisen for at have to færgeforbindelser til Orø, også om aftenen, slutter Erik Fuchs.

1 thought on “Erik Fuchs: Aften færgerne sikret

  1. Husk Orøfærgen er på værft mellem mandag 25.4 til fredag 29.4.
    Der etableres som sædvanlig buskørsel
    for gående trafikanter via Østre færge

Comments are closed.