14. maj 2024

Lørdag d. 30. april giver Holbæk Garden fødselsdagkoncert. Foto: Holbaekonline.dk

I weekenden samles musikere fra Holbæk Garden og Slagelse Garden på Holbæk Private Realskole. Her er Holbæk Gardenen fotograferet en flot sommerdag Foto: Holbaekonline.dk

Musikalsk eksperiment: Hvad sker der, når 75 unge musikere og en håndfuld dygtige instruktører samles på en skole i en hel weekend? Det har Holbæk Gardens Garderråd og Slagelse Gardens Elevforening sat sig for at undersøge.

Tidligt lørdag den 22. januar samles de unge musikere fra Holbæk Garden og Slagelse Garden på Holbæk Private Realskole, og her bliver de til søndag først på aftenen. En håndfuld dygtige instruktører fra både Holbæks og Københavns musikliv støder til og vil i fællesskab med garderne udforske musikken og samspillet på tværs af garderkorpsene.

Resultatet kender ingen før søndag eftermiddag, hvor garderne ved en koncert på Holbæk Private Realskole vil afsløre, hvad de har fået ud af weekenden.

Gardernes eget initiativ
Weekend er arrangeret af Holbæk Gardens Garderråd og Slagelse Gardens Elevforening i fællesskab, og formålet er at udvikle sig musikalsk samtidig med, at man gør noget aktivt for at holde fast i de gode venskaber og samarbejdet mellem de to korps. Og formanden for Holbæk Gardens garderråd, Andres Thomsen, forventer sig meget af weekenden:

– Forhåbentlig ender vores eksperimentet med, at vi kan præsentere publikum for en god koncertoplevelse, og at vi gardere kan gå hjem med ny musikalsk inspiration og nye venskaber i bagagen.

Åben koncert
Alle der er interesserede i at se, hvad der sker, når unge musikere sætter hinanden i stævne, er mere end velkomne til at komme og overvære koncerten søndag den 23. januar kl. 14.30-16.30 i Realskolens festsal, Absalonsvej 25.

Ved koncerten bliver det fælles tambourkorpset ledet og dirigeret af Lennarth Høiberg, mens André Jensen leder og dirigerer det fælles orkester.

Korpsene optræder med de numre, de i fællesskab har indstuderet, samt en række af de numre de til dagligt spiller på marchture og ved koncerter.

Der er gratis adgang, og der kan købes forfriskninger til billige priser.