Pas på de små i trafikken

I dag myldrer mange nye trafikanter ud i trafikken. Foto: holbaekonline.dk

I dag myldrer 1.018 nye små trafikanter ud på gader og stræder.

De mange små begynder nemlig i 0. klasse i dag.

En landsdækkende kampagne fra Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og kommunerne sætter i uge 32-35 fokus på de nye skolebørns sikkerhed i trafikken.

Det kræver det masser af øvelse at lære at komme sikkert til og fra skole, og de bedste rollemodeller for børnene er deres forældre. Sammen med skolen og kommunen er deres træning med til at gøre skolevejen sikker for de små skolebørn.

– I kommunen har vi løbende fokus på at gøre skolevejen mere sikker. Og her spiller forældrene en vigtig rolle. Vi ved, at det er en udfordring for forældre at lære deres børn at klare sig sikkert i trafikken. For at støtte op om indsatsen er vi med i kampagnen ”Pas på de små i trafikken”, så børnene kan komme sikkert til og fra skole, forklarer Ruth Møgelvang der er teknisk assistent i Teknik og Miljø i Holbæk Kommune.

Børn kopierer forældrene
Politiet vil i løbet af de første uger af det nye skoleår være til stede med kontrol ved mange af landets skoler. Det er nødvendigt, for at få bilisterne til at køre ordentligt og holde ekstra øje med de mange nye børn i trafikken.

Men kontrol gør det ikke alene. Det allervigtigste er, at forældrene bruger tid på at lære børnene, hvordan de kommer sikkert gennem trafikken.

– Børn bliver gode trafikanter ved at færdes i trafikken, og ved at forældrene går foran som gode eksempler. Kampagnen ”Pas på de små i trafikken” opfordrer forældre til at tage børn i hånden og gå ud i trafikken og øve at komme sikkert til og fra skole. Hvis man ikke træner med børnene og bare kører dem i bil til skole, så lærer de ikke, at se sig for i trafikken, fastslår Katrine Formann Røjel, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Leave a Reply