26. april 2024

Foto: Michael Johannessen

Sådan så det ud lørdag formiddag, da flyttebilen kørte væk med indboet fra Bandidos’ klubhus i Østerstræde. Foto: Michael Johannessen

Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (A) er glad for, at Bandidos er flytttet.

– Borgernes tryghed er for mig altafgørende. Derfor er vi i kommunen også rigtig glade for, at rockerne nu har valgt at flytte deres ting fra klubhuset i Østerstræde. Det er godt for naboerne og for hele byen, siger borgmesteren.

En stor lastbil kørte lørdag formiddag væk med indboet i den lokale afdeling af Bandidos MC, West City, efter klubhuset to gange er blevet angrebet med henholdsvis molotovcocktail og håndgranat i en verserende konflikt med en gruppering, der ifølge Midt- og Vestsjællands Politi, har rod i Vang-kvarteret.

Om grupperingen fra Vang-kvarteret siger borgmesteren:

– Vi fortsætter vores indsatser også i forhold til den anden gruppering, så det alle steder i kommunen er trygt at færdes.

Politidirektør: Fraflytning er konsekvens af pres fra kommunen og politiet
Om Bandidos’ fraflytning af ejendommen på Østerstræde siger politidirektør i Midt- og Vestsjællands Politi, Svend Larsen:

– Det siger sig selv, at vi hverken kan eller vil finde os i den helt uacceptable adfærd, som de to grupperinger har udvist. Sammen med kommunen har vi derfor lagt et massivt tryk i Holbæk for at få stoppet den konflikt, som har gjort rigtig mange Holbæk-borgere bekymrede. Fraflytningen ser vi som en konsekvens af det pres, som vi har lagt sammen med kommunen, og som har gjort det umuligt for rockergruppens medlemmer at opholde og forsamle sig i klubhuset.

– Fraflytningen betyder naturligvis ikke i sig selv, at konflikten stopper, men forhåbentlig kan den hjælpe til at genskabe roen i Holbæk. Men Midt- og Vestsjællands Politi vil have et ekstra fokus på Holbæk, indtil vi kan se, at der reelt er faldet ro på. Det betyder, at det gældende opholdsforbud fortsætter, indtil det udløber torsdag, siger politidirektøren.

Læs også: Nu er flyttevognen kørt: Bandidos er ude af huset i Østerstræde