Læserbrev: Ny moske i Holbæk – Dansk Folkeparti siger ”nej tak”.

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Ny moske i Holbæk- Dansk Folkeparti siger ”nej tak”.

Man kan på forsiden af Nordvest Nyt d. 15/6 2018 læse, at der måske er en ny moskè på vej til Holbæk.
Det fremgår af en artikel, at det drejer sig om et nybyggeri på den lukkede vej K.P.Danøsvej, hvor der skal bygges et kulturcenter på 1262 kvadratmeter, med tilhørende minareter på 8,5 meter i højden, ganske vist uden lyd.

Planerne fremgår af dagsorden til mødet i Holbæk Kommunes klima og miljøudvalg. Planen er, der skal udarbejdes en ny lokalplan, som tillader opførelsen af bygningen.

Det er foreningen Tyrkisk Islamisk Kultur og Undervisningscenter for Børn og Unge, der ønsker at opføre et kulturcenter med religiøse, kulturelle og idrætsmæssige aktiviteter, under samme tag.

For et års tid siden behandlede Region Sjælland en sag om et mageskifte mellem Holbæk Kommune og Region Sjælland. Grunden skulle angiveligt købes af Islamisk Trossamfund, hvor der efter sigende, skulle være tale om opførelse af en helt ny moské i Holbæk. Dette skulle ske i et offentligt udbud.

Den nye plan er, at købe grunden på K.P.Danøsvej, fordi den er privat eget.

DF Holbæk lokalforening kan ikke anbefale opførelsen af en ny moskè, uanset hvor de placerer sig i Holbæk. Moskéen er på Smithsvej, og der har de lov til at være, men i DF mener vi ikke, at der generelt er behov for flere moskéer i Danmark.

Af ansøgningen fremgår det, at moskéen også skal bruges til idrætsmæssige aktiviteter.
Jeg kan undre mig over, hvorfor de idrætsmæssige aktiviteter ikke kan udføres i de eksisterende klubber, samt i den nye Sportsby.

I 2006 var der 115 moskèer i Danmark, i dag er tallet 170.

Uanset udfaldet af behandlingsprocessen, vil jeg som medlem af Dansk Folkeparti, ikke støtte op om opførelsen af en ny Moské. Det er hjerteblod for Dansk Folkeparti, at der ikke skal bygges flere moskèer i Danmark.

Kim Malmberg Hansen
Formand for Dansk Folkeparti i Holbæk
Langholm 6
4460 Snertinge

5 thoughts on “Læserbrev: Ny moske i Holbæk – Dansk Folkeparti siger ”nej tak”.

 1. Kære Kim Malmberg Hansen,

  Jeg forstår ikke din frygt for og modstand mod opførelsen af en ny moské i Holbæk, eller moskéer i Danmark per se.

  Især ikke, når jeg ikke hører dig protestere mod opførelsen af kirker i Danmark, selvom kristendommen næppe kan siges at være dansk – og da slet ikke i sin oprindelse. Som du givetvis er bekendt med, tilbeder man i den kristne tro et guddommeliggjort menneske, Jesus af Nazaret, som med vor tids betegnelse for folk fra de kanter ville karakteriseres som værende “perker” (Jeg skal beklage brugen af denne nedsættende betegnelse, men det fremmer nærværende kommentars pointe udtrykket), så hvis I i DF virkelig vil bekæmpe alt kultur- og religionsgods fra ikke vestlige lande, burde I være lige så nidkære modstandere af kristendom som islam.

  I burde hellere lade jer inspirere af vikingernes tilgang – især når I har så travlt med at definere ægte danskhed, eftersom vikingerne er mere oprindelige som repræsentanter for ægte nordisk kulturarv – og byde det fremmede velkommen, for dét formåede vikingerne, indtil kristendommen kom og forpestede og perverterede danskernes tankesæt og sindelag.

  Venlig hilsen
  René Strunch

 2. Kære René Strunch. Dansk Folkeparti ønsker ikke at se Holbæk i en lignende situation som Malmø, det er der vel ikke noget forkert i.

  Venlig Hilsen
  Lars H. Christensen.

 3. Kære Lars-Henrik Christensen,
  Dansk Folkeparti drager forhastede og urimelige konklusioner ved at sætte lighedstegn mellem muslimers muligheder for at samles i en moské og en øget forekomst af bandekriminalitet og banderelaterede skyderier. Det er den kobling, jeg ser noget grundlæggende forkert og decideret udansk i.
  Jeg vil endda gå så vidt, at DF i den forbindelse skøjter på kanten af at gøre sig skyldige i etnisk diskrimination og brud på grundlovens bestemmelse om religionsfrihed.
  Vil I gå lige så hårdt til stålet overfor de kristne, som jo ud fra samme logik dermed må formodes at fremme forfølgelse af anderledes troende samt afbrænding af disse på bål efter først at have udsat dem for tortur for slet ikke at nævne udslettelse af hele folkeslag (det er jo de kristnes historiske meritter)?

 4. Kære René Strunch. Ønsker bestemt ikke at forsvare Kristendommen som også har en blodig og barbarisk historie, religiøsitet er et mentalt problem. (jeg mener Kommunisme er en art “religion) Jeg definere helst religionsfrihed som frihed fra religion i det offentlige rum. Det er sikkert korrekt at man ikke kan finde direkte statistisk sammenhæng mellem en moske og bil afbrændinger/ildpåsættelser, stenkast, voldtægter og overfald (lokal Jihad) direkte men mere skal se på koncentrationen af muslimer i et givent område. Det har længe undret mig at Islam er tilladt i Danmark da Grundloven udtrykkeligt siger at “foreninger der virker ved vold er at opløse” idet Koranen bevisligt er en lang opfordring til infiltration og krig mod “de vantro” distribueret fra den lokale moske som set i TV2 dokumentar. Da Muslimer langt overvejende er modtagere af offentlige ydelser vil de sætte deres kryds på rød blok hvilket måske forklare venstrefløjens sympati for denne brutale stammereligion og overgreb på uskyldige danskere. Det kan synes en kende kynisk men for venstrefløjen har “målet altid helliget midlet” og jeg følte mig da også en kende trist over at se de mange “flygtninge” stemme ved Kommunal valget. Mine forældre og deres forældre arbejdede hårdt og længe for at opbygge det civiliserede Danmark jeg værdsætter at bo i.

 5. Kære Rene Strunch.

  Har du sat dig ind i formålet, hvorfor denne tyrkiske forening vil bygge så stor en moske med mineret i stedet for den de har i Holbæk?

  Har du læst Foreningens formål i Kapitel 5 stk. 2. hvori der bl. andet står –
  Åbne korankurser – Starte muslimske børnehaver – Bevare og udøve islamisk kultur.

  Endvidere bliver immamens løn delvis betalt af Tyrkiet, hvilket måske vil sige at det er Erdogan der kan bestemme hvad der skal prædikes.

  At starte muslimske børnehaver er vel ikke integrerende til det danske samfund og er vel også imod regeringens intention med integrering.

Skriv et svar