Tyverier lukker adgangen til Andelslandsbyen Nyvang

Der er masser at se på i Andelslandsbyen Nyvang, men fremover bliver det kun i åbningstiden. Arkivfoto: Rolf Larsen.
Andelslandsbyen Nyvang har været et attraktivt, rekreativt område for lokalområdets beboere udenfor oplevelsescenters åbningstid. Men desværre har den gamle landsby igennem en årrække været plaget af tyverier, hvor Nyvang har mistet især kostbart værktøj og brænde og det får nu konsekvenser.

– Det er med stor ærgrelse, at vi må lukke området udenfor åbningstiden, men vi fornemmer, at man i lokalsamfundet har stor forståelse, for at vi må passe godt på landsbyen, så vi kan bruge pengene på gode, tankevækkende oplevelser til gæsterne, i stedet for erstatning af stjålet isenkram, siger direktør Keld Grinder-Hansen.

Samtidig med lukning af området udenfor åbningstiden indføres en strammere politik for kørsel med moderne køretøjer i åbningstiden, så gæsterne får en endnu mere autentisk iscenesættelse af landsby- og købstadslivet i 1940érne.

Formidlingsinspektør Line Jørgensen ser frem til de nye muligheder, den begrænsede adgang giver:

– Vi bestræber os løbende på at skabe en sanselig fortidsfortælling for vores gæster, og med bedre kontrol over adgangen til området, vil vi i højere grad kunne forhindre de kedelige hovsa-oplevelser, hvor tidsbilledet brydes.

Den nye ordning træder i kraft med Andelslandsbyens sæsonåbning den 14. april.

Skriv et svar