Læserbrev: Fordomme

Redaktionen har modtaget nedenstående læerbrev:

Fordomme

Selvom handicappede har bedre faciliteter og tilbud end de havde tidligere opfatter mange stadig handicappede som en gruppe mennesker der lever i deres egen verden. Der er sket mange forbedringer inden for boliger, transport og tilgængelighed, men i manges bevidsthed er handicappede fortsat fremmede.

Men hvem er handicappede og er vi gode til at skelne mellem handicaps. Undersøgelser viser at nogle handicaps er vi mere forstående overfor end andre. Udviklingshæmmede, for eksempel mennesker med Downs syndrom er mere acceptere end handicappede med sindslidelser. Sidstnævnte kan fremføre en voldsom adfærd og det vil automatisk medføre en afstandtagen og måske ligefrem angst.

Så på den måde er det naturligt at vi reagerer forskelligt. Det skal være naturligt at mennesker med handicap er synlige i vort samfund. Så kan vi alle lære hvordan det er at have og leve med et handicap. Tit skyldes fordomme om handicap at vores viden er begrænset og at vi måske ikke kender nogle med handicaps.

Det er vigtigt at vi som byrådspolitikere arbejder med de fordomme og mærkelige holdninger vi nogen gange har til handicappede. Det Centrale Handicapråd anbefaler, at der lokalpolitisk arbejdes med at forbedre informationer i et sprog og tilgængelighed så også handicappede har en mulighed for at forstå informationen. Lokalpolitik er også handicappolitik.

Bjarne Kongsted
Medlem af Handicaprådet – Holbæk
Byrådskandidat – Venstre

Skriv et svar