26. april 2024

Fra den første søndag i advent og resten af juletiden kan både private og foreninger leje en af i alt 10 små, røde boder, som stilles op på Torvet i Ahlgade.

Torvets juletræssælger får i år selskab af ti boder og det håber Holbæk Kommune vil få julehandlen til at blive endnu hyggeligere.

– Produktionsskolen lavede de fine boder, da der var træskibsfestival i byen, og vi vil gerne bruge dem noget mere. Så på den måde opstod idéen til at skabe et lille, hyggeligt julemarked på torvet, fortæller Lene Krull, der er afdelingsleder i Trafik og Infrastruktur i Holbæk Kommune.

Kan blive til mere
– I år er det lidt en prøve, så vi kan se, om der er interesse for boderne. Bliver det en succes, gentager vi det til næste år, og så vi vil også gerne give det et forsøg i Tølløse og Jyderup, for det har vi ikke mulighed for i år, forklarer Lene Krull’

De første sælgere har allerede vist interesse, og boderne bliver stillet op efterhånden, som de udlejet. Dog tidligst den første søndag i advent.
I boderne må man sælge det meste, dog ikke fyrværkeri eller levende dyr. Hvis man sælger madvarer, skal man desuden overholde Fødevarestyrelsens regler.

– Vi ser for os, at der bliver solgt for eksempel æbleskiver, blomster, adventspynt og kunsthåndværk, men andre produkter og idéer er også meget velkomne, understreger Lene Krull.

Lej en bod
Juleboderne kan lejes for hele perioden fra den 29. november til 24. december eller blot for en enkelt dag eller weekend.

Er man interesseret i at leje en bod, kan det ske på holbaek.dk/julebod. En enkelt dag koster 150 kr., mens hele perioden koster 1800 kr.

Åbningstiden må gerne være kortere, men ikke længere end de almindelige butikkers.

1 thought on “Lej en julebod på Torvet

Comments are closed.