26. april 2024

Prfoto: Holbæk Kommune.

Brorfelde er rammen om bl.a. to foredrag ved Forksningens døgn. Foto: Holbæk Kommune.
Brorfelde er rammen om bl.a. to foredrag ved Forksningens døgn. Foto: Holbæk Kommune.
Har universet en begyndelse? Kan man se tilbage i tiden? Er vi alene, eller er der liv på andre kloder? Og hvad skal der egentlig ske med Brorfelde Observatorium? Disse spørgsmål er omdrejningspunktet for årets udgave af Forskningens Døgn på Brorfelde Observatorium lørdag den 26. april.

Udover to videnskabelige foredrag vil Brorfelde Observatoriums nye leder, Julie Bouchet, præsentere de foreløbige projektplaner for udviklingen af Brorfelde Observatorium til et levende formidlingscenter.

Der er to foredrag på pogrammet. Det ene står adjungeret professor ved Niels Bohr Instituttet Peter Jakobsen for. Han vil fortælle om sin forskning under overskriften Det Moderne Astronomiske Verdensbillede. Det handler om, hvordan de seneste årtiers astronomiske forskning har givet os svar på mange fundamentale spørgsmål – eksempelvis, hvor gamle stjernerne er, og hvornår universet begyndte.

Det andet foredrag står seniorrådgiver ved DTU Space Ib Lundgaard Rasmussen for og han vil under overskriften Liv i Universet fortælle om forskningen i astrobiologi, som blandt andet forsøger at finde svaret på, om vi er alene i universet.

Som afslutning på dagen er der åbent hus i bygningerne og guidet tur i området.

Der vil være mulighed for at købe kaffe, vand og kage. Arrangementet afholdes i samarbejde med Brorfeldes Venner.

Arrangementet foregår fra kl. 11.00 – 16.00.