Consol Solcenter Danmark politianmeldt for vildledende reklame

Consol Solcenter Danmark, der blandt andet har et selvbetjeningssolcenter i Labæk, er blevet politianmeldt. Foto: Rolf Larsen.
Forbrugerombudsmanden har politianmeldt Consol Solcenter Danmark for at reklamere med, at de var godkendt af Sikkerhedsstyrelsen -selvom de ikke var det.

Consol Solcenter Danmark driver selvbetjeningssolcentre over hele landet, og har også et solcenter på Labæk i Holbæk.

Skilt var vildledende
En erhvervsdrivende må ikke urigtigt reklamere med at være godkendt af en offentlig myndighed. Forbrugerombudsmanden har derfor politianmeldt CSD A/S (Consol Solcenter Danmark) fordi solcenteret har anvendt skilte, der efter Forbrugerombudsmandens opfattelse gav forbrugerne indtryk af, at solcentret var godkendt af Sikkerhedsstyrelsen, selvom det ikke var tilfældet.

Selskabet af brugt et skilt på sine solcentres vinduer hvor der i midten stod ”Type 3 UV” og nedenunder stod ”Godkendt af Sikkerhedsstyrelsen”. Men Sikkerhedsstyrelsen godkender ikke solcentre, og derfor klagede styrelsen til Forbrugerombudsmanden i sommeren 2011.

Forbrugerombudsmanden har meddelt selskabet, at han finder, at skiltningen er i strid med markedsføringslovens bestemmelse om vildledning og at skiltningen, efter Forbrugerombudsmandens opfattelse, også overtræder regler der siger, at en erhvervsdrivende ikke må hævde, at denne er blevet godkendt at en offentlig instans, selvom det ikke er tilfældet.

Consol Solcenter Danmark har oplyst til Forbrugerombudsmanden, at man ved skiltningen blot har ønsket at tilkendegive, at man overholder den standard, der ifølge Sikkerhedsstyrelsen skal anvendes ved ubemandede solcentre, og at man ikke har villet signalere, at der er foretaget en specifik gennemgang af det enkelte solcenter. Standardens tekniske betegnelse er EN 60335- 2-27, men omtales UV Type 3.

Skiltningen er nu nedtaget.

Forbrugerombudsmanden har imidlertid valgt at politianmelde selskabet, da det efter Forbrugerombudsmandens opfattelse er en alvorlig overtrædelse af reglerne, at en erhvervsdrivende reklamerer med at være godkendt af en offentlig myndighed, hvis det ikke er rigtigt. Det er nu op til politiet at foretage den videre efterforskning.

Skriv et svar