26. april 2024

Udvalget for Kultur og Fritid har sendt tre scenarier for fremtidig tildeling af ressourcer til hallerne i offentlig høring.

Høringen sker fra den 2. maj til den 6. juni 2011. Der holdes et offentligt borgermøde d. 16. maj i Knabstruphallen.

Hvorfor er der høring?
I Holbæk Kommune er der både kommunale haller, selvejende haller og såkaldte skolehaller, som drives i regi af skolerne.

Udgifter til skolehallerne indgår i skolernes budget, mens Holbæk Kommune giver et årligt tilskud på godt 15 mio. kr. til kommunale og selvejende haller. Det samlede tilskud dækker imidlertid over varierende tilskud hallerne imellem, og det har betydning for den service, den enkelte hal kan tilbyde borgerne.

Udvalget vil gerne skabe et mere ensartet serviceniveau, og har derfor sat gang i et projekt, som skal sikre lige vilkår for hallerne. Projektet hedder “Halharmoniseringsprojektet”, og det berører de kommunale og selvejende haller, men ikke skolehallerne.

Som en del af projektet har udvalget nu sendt tre scenarier med forskellige principper for tildeling af ressourcer i høring, og de ønsker en debat om fordele og ulemper ved principperne.

Den ene af de tre scenarier som er i høring er en såkaldt fast tilskudsmodel, hvor der udbetales et fast tilskud, uden hensyn til aktiviteter, omkostninger, varme m.m.

Det anden scenarie er en aktivitetsbaseret model, hvor der udbetales et fast grundtilskud og derefter tilskud efter aktivitet i hallen.

Det tredje scenarie er en model, hvor de kommunale og selvejende haller drives sammen, så der kan opnås stordriftfordele.

Læs også: Tildelingsmodeller for idrætshallerne (link til ekstern side).

Når høringssvarene er kommet ind, vil Udvalget for Kultur og Fritid drøfte dem på et møde den 20. juni. Først i august vil udvalget beslutte hvordan penge til hallerne fremover skal tildeles.