Sirenerne testes klokken 12

Hvert år den første onsdag i maj kl.12.00 tester Beredskabsstyrelsen og politiet det landsdækkende sirenevarslingssystem.

Når sirenerne lyder landet over onsdag den 4. maj, er der ikke fare på færde. Det sker for at afprøve systemet, og for at befolkningen skal lære sirenevarslingssignalerne at kende. Man skal altså ikke foretage sig noget specielt – bortset fra at lytte til sirenesignalerne og lære dem at kende.

Under testen vil der i alt lyde tre signaler.

Foruden den årlige test med lyd afprøves sirenerne hver nat året rundt uden lyd.

Ring ikke til 112 under testen
Når sirenerne lyder onsdag klokken 12, er der som sagt tale om en test. Politiet beder derfor om, at man ikke ringer til 112, politi eller brandvæsen. Unødvendige opkald kan blokere alarmcentralen for andre og livsvigtige opkald.

Skriv et svar