26. april 2024

Tyve procent af forældrene i Holbæk Kommunes børnehuse har stemt ja til den kommunale madordning, hvor enten firmaet Fru Hansens Kælder eller institutionen selv skal mætte de små maver.

I onsdags udløb fristen for at stemme, og en optælling af de i alt 2914 stemmer viser, at 8,1 procent af forældrene ønsker mad fra Fru Hansens Kælder, og 11,5 procent ønsker, at institutionen selv skal lave maden.

Ja-stemmerne fordeler sig sådan, at 15 af kommunens i alt 48 institutioner fremover vil være en del af madordningen.

Følgende børnehuse vil fremover få leveret mad fra Fru Hansens Kælder:

Karensminde (vuggestuen)
Folkebørnehaven (vuggestuen)
Sofiehaven (vuggestuen)
Sølyst (vuggestuen)
Hagested (vuggestuen)
Kundby (vuggestuen)
Knabstrup (vuggestuen)
Elletoften (vuggestuen)
Troldemosen (vuggestuen)
Undløse (vuggestuen).

Følgende institutioner vil fremover selv lave mad.

Holbæk Have (vuggestuen og børnehaven)
Holbæk Fritidscenter (vuggestuen og børnehaven)
Lejerbo (vuggestuen)
Eventyrlunden (vuggestuen)
Solsikken (vuggestuen og børnehaven)

Kun de institutioner, der har et godkendt køkken og ansat køkkenpersonale, har mulighed for selv at producere maden.

Frokosten er vigtig
– Det er vigtigt, at børn får et godt og solidt frokostmåltid, og derfor glæder jeg mig over, at forældrene nu har taget aktivt stilling til, om de ønsker kommunens madordning eller selv vil i køkkenet. Jeg havde måske nok forventet, at flere ville vælge det kommunale tilbud, for det er et rigtig godt produkt, men nu får en række institutioner jo mulighed for at prøve det af, og så jeg ser frem til at følge deres erfaringer og tilbagemeldinger, siger Agnete Dreier, der er formand for Udvalget for Børn.

Selvom ikke alle institutioner er tilmeldt sig madordningen, vil samtlige køkkener blive gennemgået og om nødvendigt renoveret, så de kan fungere som modtagekøkken. Det giver mulighed for, at et flertal af de kommende forældre kan tilmelde sig madordningen, hvis de ønsker det.

Om to år skal samtlige forældre igen stemme om madordningen, men institutioner kan godt tilmelde sig ordningen i den mellemliggende periode, hvis et flertal af forældrene ønsker det.