16. juni 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Politiet havde noget at se til under weekendens Skvulp Festival i Holbæk og var tilstede med flere lokalbetjente og ind i mellem også hundepatrulje.

Her kan du læse politiets døgnrapport fra festivalen:

Fredag

Kl. 14.10 anmeldte borgere, at en midaldrende mand optrådte utryghedsskabende på Holbæk Havn. En patrulje tog en snak med mand, som opholdt sig i en båd. Han fik påbud om at falde til ro, da andre blev utrygge over hans adfærd. Kl. 16.10 måtte patruljen igen forbi manden, som nu igen havde råbt op og skræmt forbipasserende. Han havde forladt båden da patruljen kom til havnen. Kl. 19.00 var den gal igen. Nu havde samme mand sat en kniv ned i kajkanten, som havde skræmt en gruppe forbipasserende. Han blev sigtet for at overtræde knivloven og kniven blev beslaglagt.

kl.20.10 kom en anmeldelse om en voldssag på Filmtorvet, hvor en 15-årig ung mand fra Odsherred var blevet slået i ansigtet. En 16-årig ung mand fra Næstved blev anholdt, sigtet for vold og taget med på stationen til afhøring. Den 15-årige blev kørt på skadestuen af sin mor med mindre skader. Den 16-årige blev afhørt til sagen, hvorefter han blev løsladt. De sociale myndigheder blev orienteret om sagen, som vil blive afgjort senere.

Kl. 22.40 under fodpatrulje omkring scenen på Filmtorvet kunne betjentene lugte hash, og så en mand der røg en joint. Den 28-årig mand fra Holbæk blev sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer og jointen taget fra ham. Han får senere en bøde i sagen.

Kl. 23.21 kom et alarmopkald om slagsmål ved Drive In ved Mc Donalds på Valdemar Sejrsvej. Flere patruljer blev sendt til stedet, hvor to mænd havde haft et personligt opgør. Ingen var kommet noget alvorligt til, og ingen ønskede at anmelde eller uddybe noget til politiet.

Lørdag

Kl. 01.30 blev der ophidset stemning på en P-plads ved Bysøstræde, da en patrulje kørte forbi og hørte, at de blev råbt “pansersvin” fra en gruppe mænd, der stod ved en parkeret bil. En 19-årig mand fra Høje Taastrup blev kortvarigt anholdt og sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen og kan forvente en bøde i den forbindelse.

kl 18.47 bemærkede en patrulje tre unge mænd på 16, 16 og 17 år, der havde taget opstilling i Smedelundsgade for at tisse. Alle tre fik en bøde for at urinere på gaden

Kl 22.57 blev en 58-årig lokal mand bedt om at forlade festivalen men han ville ikke umiddelbart efterkomme politiets anvisninger. Han opførte sig ophidset over for patruljen på stedet ved Krags Brygge og forsøgte også at blande sig i deres arbejde, og derfor endte det til sidst med at han blev anholdt og taget med til politistationen, hvorfra han senere blev løsladt efter at have fået en bøde.

Samtidig blev også en 66-årig kvinde fra Holbæk anholdt, da det blev skønnet at hun var for beruset til at opholde sig på gaden. Hun ønskede i første omgang ikke at oplyse til politiet, hvem hun var, men kom til gengæld med en række ukvemsord over for patruljen og blev derfor sigtet for fornærmelig tiltale.

Leave a Reply