16. juni 2024

Foto: Michael Johannessen.

Den miljøanalytiker som lavede miljøscreeningen der blev sendt til Holbæk Kommune i forbindelse med nedrivningen af sprogskolen på Lundemarksvej i Holbæk er blevet fyret.

Det skriver TV2.

Sagen om nedrivningen af sprogskolen er en del af afsløringerne i TV 2-dokumentaren “Den sorte svane”. Miljøscreeningen blev, ifølge TV2 dokumentaren, foretaget på vegne af rockeren Fasar Abrar Rajas virksomhed.

I dokumentaren fortælles det, hvordan der er blevet fusket med den miljøscreening som blev sendt til kommunen inden nedrivningen, så den var ‘pænere’ end den oprindelige miljøscreening, som ifølge TV2 havde påvist både PCB og asbest.

Dokumentaren har fået Holbæk Kommune til at lave analyse af jorden ved børnehuset Villa Kulla, som er nabo til den nu nedrevne sprogskole, da man var nervøse for at der kunne være PCB og asbest i jorden ved børnehuset. I kommunens analyser er der ikke fundet fundet PCB og ifølge kommunen viser billeder at de PCB holdige materialer er blevet fjernet i forbindelse med nedrivningen. I en enkelt prøve ved Villa Kulla blev der fundet asbest i jorden, som kommunen ikke mener stammer fra nedrivning af sprogskolen. Kommunen vil nu fjerne den asbestforurenede jord.

Miljøanalytikeren bag den miljøscreening, som blev sendt til kommunen blev ifølge TV2 fyret inden dokumentarudsendelsen blev sendt. Der er dog ikke oplysninger om, hvad begrundelsen for fyringen var.

Læs mere om TV 2-dokumentaren “Den sorte svane” og Holbæk

Leave a Reply