20. juni 2024

Foto: Holbæk Kommune.

Holbæks borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen, stopper som formand for Kommissionen for den glemte kvindekamp og forlader samtidig kommissionen.

Det oplyser Udlændinge- og integrationsministeriet i en pressemeddelelse.

I stedet har regeringen udpeget Anita Johnson, der har været medlem af kommissionen siden dens oprettelse i 2022, som ny formand.

Om sin beslutning siger Christina Krzyrosiak Hansen:

-Det har været en stor ære og enormt vigtigt for mig at stå i spidsen for det vigtige arbejde med bekæmpelse af æresrelateret social kontrol i Kommissionen for den glemte kvindekamp. Jeg er imidlertid kommet frem til, at jeg ikke kan lægge den tid og de kræfter, det kræver at være kommissionsformand, mens jeg samtidig er borgmester i Holbæk, udvalgsformand i KL og nybagt mor til en lille dreng. Jeg har derfor meddelt regeringen, at jeg ønsker at overdrage posten som formand for kommissionen og samtidig træde ud af kommissionen. Jeg har siddet som formand for kommissionen i mere end to år på grund af valgkamp og regeringsforhandlinger. Det var noget længere tid end planlagt, og med min lille nye dreng i verden og borgmesterposten, så er det tid til at give stafetten videre til en anden ildsjæl, der har mulighed for at dedikere sig 100 % til den vigtige kamp mod æresrelateret social kontrol. Jeg har fuld tillid til, at Anita og de mange dygtige medlemmer af kommissionen vil løfte denne opgave. Jeg ønsker dem alt det bedste og håber, at regeringen vil lytte til deres kommende anbefalinger.

Der vil ikke blive udpeget et nyt menigt medlem af kommissionen.

Leave a Reply