29. maj 2024

Politiet fandt flere skydevåben gemt i Ladegårdsparken under en aktion d. 8. februar. Foto: Michael Johannessen.

Politiet gennemfører torsdag morgen en stor anholdelse- og ransagningssaktion oven på fund af flere skydevåben i Ladegårdsparken tilbage i februar.

Aktionen foregår i både Holbæk og Odsherred hos personer, som politiet sætter i fobindelse med våbnene, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Fundene blev gjort kort efter en skudepisode i Apotekerhaven i Holbæk, hvor en mand blev ramt mens han befandt sig i en lejlighed. Det medførte, at der blev indført visitationszone i Holbæk på baggrund af en konflikt mellem kriminelle grupperinger.

-Det er en lille hård kerne, der er en del af konflikten i Holbæk, som vi forsøger at sætte en stopper for. Både ved at straffe de ansvarlige, men vi følger også op med en række andre tiltag, som eksempelvis at bidrage til, at lejemål kan opsiges, siger politiinspektør, Thomas Tarpgaard.

Aktionen har været planlagt et stykke tid, og sker med hjælp fra flere sjællandske politikredse. Der vil blive foretaget ransagning af flere adresser i Holbæk og Odsherred.

-Siden fundene i Ladegårdsparken har vi efterforsket sagerne for at forsøge at finde frem til personer, som kunne mistænkes for at have besiddet de fundne skydevåben. Efterforskningen peger os nu i retning af flere mistænkte, siger vicepolitiinspektør Jacob Olsen, der er efterforskningsleder på sagen.

Leave a Reply