21. maj 2024

Movias prototype på en digital informationstavle. Foto: Rolf Larsen

Buspassagerne i Holbæk indtil nu måtte nøjes med gammeldags trykte køreplaner ved stoppestederne. Men nu tester Movia digitale informationstavler i vores område.

Der er tale om en ny batteridrevet prototype, som derfor fungerer bedst på  buslinjer med relativ lav busdrift fordi færre buslinjer og afgange per time betyder et lavere strømforbrug.

Formålet med prototypen er at demonstrere og teste idéen/konceptet om funktion og design af løsningen, inden Movia eventuelt fortsætter udviklingen frem mod en egentlig produktion af enheden.

Movia understreger yderligere, at der er tale om en prototype, hvor fokus er på at teste teknikken i de batteridrevne afgangsskærme, hvorfor enhederne ikke er 100% fejlfri. Oplever man derfor fejl, vil de gerne høre om det.

I testperioden, som Movia forventer løber året ud, er der tale om i alt 12 stoppesteder i Holbæk Kommune, som vil blive udstyret med de digitale afgangstavler. Movia pointerer ligeledes, at det ikke nødvendigvis er i begge retninger, der vil sidde et prototypemodul ved samme stop.

Holbæk Kommune er den eneste forsøgskommune i projektet.

Leave a Reply