20. april 2024

PRfoto.

Påsken står for døren og mange ser frem til at samles om familiefrokoster og påskeægsjagt. Her er det især maden og samværet, som er i fokus. Men netop  højtider og ferier kan være svære tider at komme igennem, hvis man i forvejen har svært ved at få økonomien til at række til hele måneden.

Det mærker de i Familienetværket Holbæk,  som drives af  Blå Kors i partnerskab med Holbæk Frikirke. Her glæder de sig til at uddele gratis overskudsmad fra den lokale Lidl-butik, som  ikke når at blive solgt, inden butikken holder helligdagslukket.

-Vi er rigtig glade for, at Lidl igen vil donere deres overskudsmad til Familienetværket Holbæk. Vi har en trofast flok frivillige, som sent onsdag aften og torsdag morgen fordeler maden i indkøbsposer, så flest muligt får gavn af den. Det er en stor hjælp for familier og enlige, at de får en pose mad til påsken. De tidligere gange, vi har samarbejdet med Lidl om dette, har der fra deltagerne lydt stor taknemmelighed og glæde over at modtage lidt ekstra mad til påsken, siger Majbrit Strange, som er leder af Familienetværket Holbæk.

Maden, som ofte er i overskud, kan være alt lige fra frugt og grøntsager til mejeriprodukter og brød. Det er alt sammen mad, som gennem samarbejdet kommer en masse familier til glæde. Det er et samarbejde og en ordning, som virkelig giver mening, fortæller Jens Stratmann, som er adm. direktør i Lidl Danmark:

-Samarbejdet med Blå Kors er ekstremt meningsfuldt, da vi sammen kan hjælpe nogle af de mest trængte familier. Gennem vores partnerskab har vi mulighed for at levere overskudsmad fra vores butikker, hvilket både kan forsøde højtiden lidt og samtidig mindske madspild. Igen i år vil vi i Lidl gerne takke Blå Kors og de mange frivillige for deres dedikation og det store arbejde, de udfører, fortæller Jens Stratmann, administrerende direktør i Lidl.

I syv år har Lidl og Blå Kors samarbejdet om at gøre en forskel for børn, unge og voksne i udsatte livssituationer. Blandt andet gennem uddeling af mad, donation til julehjælp og en række initiativer til støtte for ferielejre, som hjælper børn og unge fra familier med alkohol- og stofmisbrug, sygdom, sociale udfordringer m.m. 

Leave a Reply