18. juni 2024

PRfoto: Holbæk Kommune.

Holbæk Kommune vil bruge op mod 1,26 mio. kroner på en friluftpavillon på havnen i Holbæk, hvor børn og unge i fremtiden kan mødes og komme tæt på naturen og opleve fjorden på første række.

Det oplyser Holbæk Kommune i en pressemeddelelse.

Med penge fra Danmarks Idrætsforbund (DIF), Friluftsrådet og Holbæk Kommune skal den blå pavillion være centrum for udelivet for børn og unge i skolealderen og f.eks. skoler, børnehaver, spejdere og børnefamilie.

-Holbæk er en havneby, hvor bymidten og fjorden skal være forbundet, og havneområdet skal være en levende bydel. Det bliver det i endnu højere grad nu, hvor vi med stor glæde modtager støtte til at lave en blå friluftspavillon. Den placeres på Blegestræde Hage og bliver et uformelt mødested for børn og unge, hvor de kan komme tæt på naturen og det maritime liv, som området tilbyder, udtaler Ole Hansen, formand for Udvalget for Kultur og Fritid i en pressemeddelelsen.

Det fremgår af pressemeddelsen, at pavillionen endnu ikke er tegnet, men “bliver udviklet med særligt fokus på bæredygtigt byggeri, ligesom børn og unge bliver inddraget og får medbestemmelse i hele processen. Et fokus vil også være at invitere til kreativ udfoldelse og leg, og pavillonen vil på den måde danne rammen til nysgerrige børn og unge, der kan udforske sanser og færdigheder i mødet med både vand og sand”.

Pavillonen får blandt andet aktiviteter i regi af UngHolbæk, og den kan blive en pendant til Holbæks Grønne Lunge, der fungerer som formidlingscenter for klima, miljø og natur i grønne omgivelser. Formidling af det maritime liv vil være en vigtig del af Holbæks Blå Pavillon, som får Kystliv Holbæk og Nationalmuseet som nærmeste naboer.

Realisering af pavillonen består af to dele. Første del er arkitektfaglig rådgivning og udbudsmateriale, mens anden del er selve byggeriet. Til første del betaler DIF og Friluftsrådet 320.000 kr., og kommunens egenbetaling er 80.000 kr. Byggeriet af den blå friluftspavillon er sat til maksimalt at koste 2.150.000 kr., hvor kommunens egenbetaling lyder på 50 procent. Projektet vil altså koste Holbæk Kommune op mod 1,26 mio. kroner.

Projektet er tre-årigt, hvor skitseprojekt, byggeprogram, myndighedsbehandling og lignende finder sted i år. Derefter er det meningen, at friluftspavillonen skal stå færdigbygget og klar til indvielse senest i sommeren 2026.

Leave a Reply