18. juni 2024

Foto: Rigspolitiet.

En falsk bankmand lykkedes onsdag eftermiddag med at narre en 77-årig kvinde til at udelvere sit dankort.

Kvinden, der er fra en mindre by uden for Holbæk, blev ringet op ved 17-tiden af en mand, som sagde, at han var fra Nordea Banks sikkerhedsafdeling. Han havde sagt, at han ville tjekke op, da der var mistanke om hacking fra kvindens konto.

Manden fortalte den 77-årige kvinde, at hun skulle overfære alle sine penge til den samme konto. Herefter skulle hun lægge sit dankort i en lukket kuvert, som han ville sende en anden mand hjem og hente på hendes bopæl. Hun oplyste koden til manden i telefonen og afleverede kort efter kuverten til den mand, som dukkede op ved hendes dør.

Manden tog imod kuverten og gik tilbage til en hvid bil, som holdt foran huset. Han beskrives som: Omkring 20 år, 165-170 cm høj, slank af bygning, iført sort jakke, sorte bukser og sort hue.

Efter episoden talte kvinden med sin søn, som blev skeptisk og tjekkede den 77-årige konto. Her kunne de se, at der kl. 18.01 var blevet hævet 5000 kr fra en hæveautomat.

Kortet blev spærret og sagen anmeldt til politiet, som nu efterforsker sagen for at forsøge at finde frem til bedrageren. I den forbindelse vil politiet gennemgå overvågningsbillederne fra hæveautomaten, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.