23. juni 2024

Arkivfoto: Morten Sundgaard - Skadestedsfotograf.dk.

Tre bilister blev taget i at køre for hurtigt på Roskildevej, da en politipatrulje mandag aften lavede hastighedskontrol ved et vejarbejde tæt ved Grandløse Kirkevej.

På strækningen er den maksimalt tilladte hastiged 50 km/t.

En 23-årig mand fra Holbæk blev målt til at køre med mindst 86 km/t forbi patruljen. Kort efter kørte så en 57-årig mand fra København forbi med 72 km/t i en personbil. En tredje bilist – en 46-årig mand fra Holbæk – blev målt til at køre mindst 81 km/t.

Politiet oplyser, at alle tre bilister nu kan se frem til en forhøjet bøde, fordi deres hastighedsovertrædelse skete ved et vejarbejde, dertil kommer et bidrag til Offerfonden på 500 kroner. Desuden kan de alle tre forvente, at politiet vil kræve en betinget frakendelse af kørekortet, da deres hastighedsovertrædelser var mere en 40 procent over det tilladte ved et vejarbejde. En betinget frakendelse vil i givet fald betyde, at de skal aflægge en ny teori- og køreprøve for at beholde kørekortet.