12. juli 2024

PRfoto: Shell.

På fredag går arbejdet med at installere en ny og mere miljøvenlig bilvask igang hos Shell på Holbækvej i Mørkøv.

Det sker efter at den nuværende vaskehal har vasket over 100.000 biler.

Teknikerne rykker ind fredag for først at afmontere og siden installere en topmoderne vaskemaskine på tankstationen, men bilisterne behøver dog kun at undvære bilvasken kortvarigt, for allerede den 1. december forventes det, at den nye bilvask står klar.

Og ud over at vaske og tørre endnu bedre, så får den nye bilvask også et endnu mere effektivt vand- og sæbeforbrug – til gavn for både bilen og miljøet, fastslår Søren Møller Maretti, direktør for mobilitet i DCC Energi, der driver Shell stationerne i Danmark.

-En moderne bilvask er langt mere miljøvenlig, skånsom og effektiv end gør-det-selv-vasken hjemme i indkørslen. For eksempel er anlægget programmeret til at sikre den rette balance i forhold til rengøringsmidler og virketid, så resultatet altid bliver optimalt. Samtidig er der et fintmasket filtersystem, som renser spildevandet, inden det bliver ledt ud i kloakken, forklarer han.

Den nye vaskehal i Mørkøv får hele Shells vaskeprogram og byder på særlige, bløde og mere skånsomme ‘softtech’-børster, der beskytter bilens lak og vasker helt rent. Dertil kommer et mere optimeret vand- og sæbeforbrug og en forbedret tørreevne.