30. maj 2024
Arkivfoto: Rolf Larsen.

Arkivfoto: Rolf Larsen.

En 35-årig mand fra Holbæk kommune blev lørdag aften anholdt og sigtet for bl.a. narkokørsel og ulovlig tvang i forbindelse med biltyveri i Ringsted.

En 61-årig kvinde kontaktede kl. 19.02 politiet og anmeldte, at en mand kort forinden forsøgte at stjæle hendes bil i Søgade i Ringsted. Kvinden havde råbt op, da han ville tage hendes bil, og det hvade fået manden til at flygte fra stedet til fods ad Søgade.

Kort efter anmeldte en pizzariaejer på Sjællandsgade, at en mand netop havde stjålet deres bil, som holdt i baggården bag forretningen. En medarbejder så tyveriet og flere mænd fra pizzariet løb ud for at standse tyven. I den forbindelse blev en 21-årig mandramt af den åbne bildør i forbindelse med bakningen, men han kom, ifølge politiet, ikke noget alvorligt til.

Biltyven kørte væk fra stedet i bilen i høj fart.

Politiet fandt ikke biltyven, så den stjålne bil blev efterlyst.

Klokken 20.00 blev bilen så set på Roskildevej i København og i den forbindelse blev bilens fører – den 35-årige mand fra Holbæk kommune – anholdt.

Den 35-årige viste sig at være påvirket af narko under kørslen, hvilket han blev sigtet for. Desuden blev han sigtet for ulovlig tvang, brugstyveri og for at forvolde fare for andre.

Den anholdte blev kørt til Roskilde Politigård og efter endt sagsbehandling blev sagen juridisk vurderet, og der blev ikke skønnet grundlag for at fremstille den 35-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling.

Manden havde det ikke godt, og han blev frivilligt indlagt til psykiatrisk behandling. Han vil senere høre mere fra politiet i sine sager, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.